Triptiek

Slaughter, Karin – Triptiek

Rechercheur Michael Ormewood gaat voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes en AfbTriptiekOmslagwordt daar geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het blijkt te gaan om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Ormewood stort zich op de zaak en moet samenwerken met speciaal agent Will Trent, die hij bij voorbaat niet mag. 24 uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij als in zijn eigen achtertuin ook een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.

Het is een echte Slaughter: gruwelijk, een uitstekende plot, vele toefjes humor en een meeslepend verhaal. Het boek begint met een proloog: een krantenbericht uit 1985. Daarna volgen drie delen waarin per deel het verhaal wordt beschreven en beleefd vanuit Michael Ormewood, de onzekere John Shelly en speciaal agent Will Trent. In het laatste deel komt alle informatie bij elkaar en uiteindelijk volgt een spannende ontknoping. Een perfect geconstrueerd verhaal en Slaughters beroemde karakterbeschrijvingen zorgen ervoor dat je gaandeweg zelf meedoet en –denkt; je kent de mensen, leeft mee en hoopt dat gerechtigheid wint en het goed afloopt.
Triptiek is het eerste boek met speciaal agent Will Trent en Angie Polaski in de Atlanta-reeks.

Karin slaugtherNog niet gelezen? Een weekendje eruit en je begraven in Triptiek.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Thrillers, Uncategorized

Reacties zijn gesloten.