Web van gevaar

Mofina, Rick – Web van gevaar

Emma Lane uit Big Cloud, Wyoming, overleeft een onverklaarbaar auto-ongeluk waarbij haar man Joe dodelijk verongelukt. Van haar zoontje Tyler worden alleen schoentjes teruggevonden. Emma accepteert Joe’s dood. Terwijl ze zijn hand vast had, voelde ze hoe het leven hem verliet. Maar ze heeft ook gezien hoe iemand Tyler uit het ontvlammende wrak redde. Ze probeert aan iedereen te vertellen dat Tyler nog leeft, maar Emma’s woorden worden afgedaan als de psychose van een rouwende moeder. Dan krijgt Emma een mysterieus telefoontje: “Je baby leeft”, maar nog steeds wordt ze niet geloofd. Rick Mofina, Web van gevaar

Journalist Jack Gannon is taai, koppig en kijkt heel anders naar informatie dan zijn collega’s. Jack is een verslaggever voor The World Press Alliance en werkt vanuit het kantoor in Manhattan. Jack heeft, sinds zijn verhuizing naar New York, niet één goed verhaal geschreven en zijn collega’s bij WPA vinden dan ook dat hij niet echt een grote aanwinst is voor het bedrijf. Melody Lane, zijn baas, heeft wel hoge verwachtingen van hem.
Wanneer een bom ontploft in een café in Rio de Janeiro, waarbij twee journalisten van WPA omkomen, stuurt Melody Jack naar Brazilië. Zijn collega’s in Brazilië kunnen hem missen als kiespijn en proberen hem zo snel mogelijk te lozen. Ondanks dit kille welkom, ontdekt Jack aanwijzingen die het onderzoek een heel andere richting geven…

De schijnbaar losse gebeurtenissen combineert Jack in de loop van zijn onderzoek. Naarmate Jack meer informatie krijgt, blijkt hoe groot en gevaarlijk het complot is dat hij op het spoor is. Niet alleen voor hem, maar ook voor duizenden anderen.

“Web van gevaar” is een spannende roman. Rick Mofina componeert uit al die verbrokkelde aanwijzingen een nogal heftige afronding van het verhaal.
Het plot van “Web van gevaar” is meeslepend en complex, maar niet zo complex dat het lastig leest. Het wordt in nogal forse lijnen opgediend, al doet Mofina wel moeite om ons ook de wetenschappelijke stukken enigszins te laten begrijpen. Een voorwaarde om het plot helemaal te kunnen volgen. “Web van gevaar” is een echte ouderwetse thriller.

Rick Mofina

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.