Code Berna

Hermansson, Nils Arne – Code Berna

Bernadette krijgt de kans om mee te doen aan het beroemde “European Talent Festival” op Elba. Die kans pakt ze met beide handen aan, wie zou dat niet doen?
Dat ze op een wat vreemde manier werd uitgenodigd, zonder de lange voorrondes, doet niets af aan haar geweldige optredens met de voor haar nieuwe band.
Er ontstaat een klik tussen de muzikanten die ze werkelijk tot de top brengt. De finale wordt gehaald, maar een unieke situatie ontstaat. Bernadettes band en de Russische hardrock-groep “Cold Feet” eindigen ex-aequo.
De beide groepen krijgen een extra week om zich voor te bereiden op een nieuwe en definitieve finale. Code Berna
Wat niemand weet of vermoedt, is dat Bernadettes DNA buitengewoon interessant is voor een vermogende Franse familie met de doodzieke baby Genia. Omdat geld geen rol speelt, hebben ze zich gewend tot dokter Ricardo Jensen, een beroemde onderzoeker uit Lynn. Zijn organisatie heeft de uiteindelijk perfecte donor in Nederland gevonden, maar Bernadette en haar familie weten van niets.
Dan verdwijnt Bernadette plotseling tijdens de oefenweek. Haar band, met in het bijzonder de drummer Israël, die verliefd op haar is, laat het er niet bij zitten en gaat op zoek.
Ze krijgen daarbij onverwachte hulp uit Canada én Nederland.
Het probleem is uit te vinden waar Bernadette is en het wel heel machtige, ijskoude misdaadsyndicaat te omzeilen wat achter deze gruwelijke ontvoering zit…
Kunnen ze Bernadette nog tijdig bereiken?

Code Berna is een modern boek voor jongeren. Internet, DNA, spycams, hackers en popmuziek, alle componenten zitten in het verhaal. Misschien had Hermansson het plot wat complexer kunnen maken. Al vrij snel wordt duidelijk welke kant het verhaal op gaat, maar het eindigt allemaal in een spannende finale.
Code Berna wordt door de uitgever gebracht als een thriller voor jongvolwassenen. Een onderwerp als genetische manipulatie is inderdaad niet kinderachtig, maar de term lijkt mij wat weids. Het is wel een goed en spannend geschreven jeugdboek en dat is ook wat waard.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Kinderboeken, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.