Vuurtorenwachter

Läckberg, Camilla – Vuurtorenwachter

Eerst een inkijkje in het verhaal. Inspecteur Patrik Hedström keert terug van een burn-out en wordt meteen geconfronteerd met de moord op Matte Sverin, eenOmslag rustige plichtsgetrouwe financieel ambtenaar van gemeente Göteborg. Matte is om het leven gebracht door een schot in het achterhoofd. Hedström en zijn team doen er alles aan om informatie over de persoon Matte te krijgen maar dat blijkt niet eenvoudig. Elk stukje informatie wordt onderzocht en zo levert dat een reeks boeiende verhaallijnen op met een schokkend einde. Er is een veelheid aan elementen die alle een rol spelen op weg naar de plot. Waarom reist Anna met zoontje Sam naar het eiland Graskär? Wat speelt er precies bij broer en zus Anders en Vivianne? Welke rol speelt de motorclub IE of is het een motorbende? Spoken bestaan niet, of toch wel?

Ik vind het een fantastisch boek, een geweldige thriller. Meer een psychologische thriller want niet alleen is van belang wie de moord(en) pleegde maar zeker ook waarom die persoon deze pleegde. De karakters zijn dermate uitstekend uitgewerkt dat je als het ware onder hun huid zit. Je kent hun verleden, hun families, persoonlijkheden, beweegredenen, hun uiterlijk. Zeker de hoofdpersonen zet Läckberg zeer detaillistisch neer: een genot om te lezen. Haar stijl is toegankelijk, gemakkelijk. Delen van verhaallijnen zijn steeds compacte, korte teksten en beslaan maximaal 3 pagina’s. Daarna gaat een andere verhaallijn verder, vanuit weer een ander gezichtspunt. Dat geeft vaart aan het verhaal en het is boeiend om te lezen, vooral om dóór te lezen.
Ik benoem niet de thema’s, anders verklap ik teveel van het verhaal. Ik wil alleen kwijt dat deze maatschappelijk relevant zijn; niet alleen in 2011 toen het boek verscheen maar nu in 2014 nog steeds.

Camilla Läckberg1Camilla Läckberg is econoom en in enkele jaren een van de best verkopende thrillerauteurs.
Een ongelooflijk knap geregisseerd boek. Een boek voor in bad, in bed, in tram en trein, in de tuin, kortom een boek voor dag en nacht.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Literatuur, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.