Geleende tijd

Coben, Harlan – Geleende tijd

Wat voor boek is “Geleende tijd” van Coben Harlan nu eigenlijk? Is het gewoon spannende fictie of toch wel een thriller? Het verhaal is wat moeilijk te categoriseren moet ik bekennen. De omslag heeft daar minder moeite mee, het belooft een thriller… Geleende tijd

Paul Copeland is nog steeds getraumatiseerd van een meervoudige moord bij het zomerkamp van zijn vader. Twee lichamen zijn in de bossen gevonden, maar zijn zusje en een andere jongen nooit. Wel hun bebloede kleren, verder niets. Paul maakt nu carrière in het justitiële apparaat, deze keuze heeft in belangrijke mate te maken met het verlies van zijn zus en het schuldgevoel dat hij steeds heeft. Hij had “wacht” die nacht, maar verliet zijn post voor een uit de hand gelopen afspraakje met zijn vriendin. Nu is hij uitgegroeid tot een bekende aanklager met een veelbelovende politieke toekomst.

Dan duikt uit het niets de vermiste jongen uit het zomerkamp op, twintig jaar later en recent vermoord. Hij is door zijn hoofd geschoten en gedumpt in een steegje. Pauls toenmalige vriendin,  die van identiteit is veranderd en nu aan een hogeschool lesgeeft, leest in het essay van een van haar studenten alle gedetailleerde feiten over wat er die avond plaatsvond. Met inbegrip van details die alleen zij en Paul zouden kunnen weten. Terwijl Paul probeert te achterhalen wat er aan de hand is – hij zit ondertussen midden in een gevoelige rechtszaak over de verkrachting van een jonge vrouw – gaat de rijke familie van de verdachte jongen graven in Paul zijn verleden. Hierdoor lopen zijn integriteit en politieke carrière gevaar.

Blijmoedig aangekondigd als een thriller – al is het geen thriller in de ware zin van het woord omdat de hoofdpersoon niet werkelijk gevaar loopt – heeft “Geleende tijd” een plot vol verrassingen voor ons lezers in petto. Beschouw het als een spannend rechtszaal-drama plus. Kundig verpakt in een twintig  jaar oud mysterie, aan elkaar verbonden met lang verborgen familiegeheimen. Een plot, met een overdaad aan subplots wordt u aangeboden. Maar wat vindt u uiteindelijk van de uitkomst? Ik ben werkelijk nieuwsgierig…

coben harlan

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.