Weekend Terschelling

Kerkhoven, Els – Weekend Terschelling

Voordat Isa naar het buitenland vertrekt, gaat ze met haar zusje Daan en hun beste vriendin Sylvie nog een keer terug naar Terschelling, het vakantie-eiland van OmslagWeekendTerschellinghun jeugd. Isa is een wat irritante regeltante terwijl alleenstaande moeder Daan een onzeker, warm persoontje is met zoontje Billie. Sylvie tenslotte treurt om haar geliefde Martijn die omkwam bij een ongeluk. Zij wordt meegevraagd om de zinnen eens te verzetten. Ze halen mooie herinneringen op en brengen een bezoek aan Jannetje, de moeder van Loek en Gerben – hun vakantievrienden van vroeger. Het uitstapje krijgt een dramatische wending als Sylvie spoorloos verdwijnt. Jannetje blijkt de enige getuige, maar zij heeft een beginnende vorm van alzheimer. Hoe betrouwbaar is haar getuigenis? Daan en Isa zetten alles op alles om Sylvie terug te vinden, maar dan verandert de zoektocht op het eiland in een regelrechte nachtmerrie.

Het is het tweede boek van Els Kerkhoven en het handelt over deels andere thema’s dan haar debuut Gifdochters. In Weekend Terschelling gaat het over onvoorwaardelijke zussenliefde, vriendschap, verraad en wraak en de dreiging alles te verliezen. Motieven zijn weemoed en de hang naar vroeger. De opbouw van het boek lijkt op die van haar debuut: bijna alle ingrediënten zijn verpakt in de eerste helft van het verhaal. Haar schrijfstijl vind ik zeker in het begin matig voor een thriller en al helemaal voor de kwalificatie literair. Aanvankelijk kreeg ik het gevoel in een jongemeisjesroman te zijn terechtgekomen terwijl de leeftijd van de dames blijkt te schommelen tussen 30 en 35 jaar. Misschien is het de opzet van Kerkhoven om de vriendinnen als wat onvolwassen te beschrijven?

Els Kerkhoven 2In de tweede helft van het verhaal pakt Kerkhoven fors uit en wordt de spanning opgevoerd naar een uitstekende plot. Opnieuw bewijst zij haar vermogen de lezer hele scheppen zand in de ogen te strooien en alles op zijn kop te zetten waardoor je het boek past weglegt als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Probeert u het zelf eens uit.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.