De laatste Tempelier

Khoury, Raymond – De laatste Tempelier

Khoury begint zijn verhaal in het brandende Acre, 1291. De laatste vestingstad van de Tempeliers staat op het punt te bezwijken onder de aanval van de Mammelukse troepen van Sultan Khalil. Ondanks de hevige gevechten hijst het schip de ‘Falcon Temple’ de zeilen met aan boord een select groepje ridders met een zeer geheime missie. Maar de Falcon Temple vergaat tijdens de reis en er wordt niets meer van teruggevonden.

De stad New York, heden. Vier als de Tempeliers verklede mannen, overvallen het openingsgala van een tentoonstelling met zeldzame kunstschatten uit het Vaticaan. Tijdens de gewelddadige overval wordt onder andere een zeldzame middeleeuwse decoder gestolen. FBI-agent Sean Reilly en archeologe Tess Chaykin, gast bij het openingsgala, werken samen om de decoder op te sporen. Het is het begin van een zoektocht vol gevaren.

De start van het verhaal ‘De laatste Tempelier’ begint echt pittig: de strijd om Acre, de vier ruiters verkleed als Tempeliers in New York en de moeizaam startende  samenwerking van Reilly en Chaykin in hun zoektocht naar de decoder. Daarna wordt het verhaal wat minder geloofwaardig. Hoewel Khourys verhaallijn goed past in de historische context over de Tempeliers, komen de personages en wat hen drijft, niet echt uit de verf. Dan Brown, ook bekend uit dit genre romans, mag dan in bijvoorbeeld de ‘Da Vinci Code’ historisch gezien meer vrijheden nemen, maar zijn karakters zijn geloofwaardig en zijn verhaal is veel  meeslepender. Dus het kan echt… 

‘De laatste Tempelier’ van Raymond Khoury. Goede historische fictie die draait om het mysterie van de laatste dagen van de Tempeliers. Een welkome aanvulling in dit genre, maar niet echt een‘pageturner, daarvoor zijn m.i. de uitwerking van het plot en de personages niet goed genoeg.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.