De violiste

Snel, Patricia – De violiste

In de proloog vindt een zwerver een lichaam in verre staat van ontbinding bij een oud treinstation in Londen. Het blijkt de drie jaar geleden verdwenen Lena Miller te zijn, dochter van politicus Jack Miller. Deze ontdekking vormt de opmaat voor een bizar spannend verhaal rond de vragen door wie, waarom, wanneer, hoe en waarmee Lena van het leven werd beroofd. Een Gordiaanse knoop.
Amber is violiste, beroemd en woont in Amsterdam met Kurt, voormalig directeur van de Koninklijke Academie voor Strijkinstrumenten, nu haar man en impresario die veel van haar maar ook veel van geld en mooie vrouwen houdt. De pers duikt op de indertijd geruchtmakende onopgeloste zaak waarbij Kurt als mogelijke schuldige werd aangewezen. Daarom verhuisden ze van Londen naar Amsterdam. Maar hier worden Amber en Kurt opnieuw overspoeld met insinuaties, negativiteit en opdringerigheid. Dat doet haar carrière als violiste geen goed en tot overmaat van ramp belandt Kurt in de gevangenis. Gelukkig heeft ze Tommy, chauffeur en rechterhand van Kurt, die zijn rol wel erg letterlijk overneemt. Echter Ambers vertrouwen in de twee mannen neemt allengs af. Ze besluit zelf naar Londen te gaan om de ware toedracht te achterhalen zodat zij verder kan met haar optredens. Oud-rechercheur Luke O’Connor was indertijd tot zijn grote frustratie van de zaak afgehaald. Reden om zich er nu op eigen houtje opnieuw in vast te bijten. Of de misère eindelijk wordt opgelost…?

Een spannend en intrigerend verhaal met verschillende verhaallijnen, die een boek toch vaak ingewikkeld maken en waarbij ik regelmatig terug moet bladeren. Dat is hier niet aan de orde, geen verwarring dus compliment voor Snel! Over het algemeen zijn de karakters van de meest belangrijke personen goed beschreven. Hoofdpersoon Amber bijvoorbeeld groeit van een onzekere, afhankelijke persoon uit tot een zelfbewuste, onafhankelijke, daadkrachtige dame. De lezer krijgt een inkijkje in de wereld van beroemde personen, hoe die een gemakkelijk doelwit vormen voor hoon en laster. Maar ook hoe zij zich ten koste van anderen vrijpleiten en verrijken. Het plot is verrassend en komt uit onverwachte hoek. Patricia Snel heeft een vlotte schrijfstijl, ondanks irritant veel schrijf- en stijlfouten houdt ze de spanning er voortvarend in. Het enige wat je wilt is dat boek uitlezen en tegelijkertijd ook weer niet…..

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.