De zeven zussen, Storm

Riley, Lucinda – De zeven zussen, Storm

Ally, de tweede van de zeven adoptiedochters van Pa Salt, is een verwoed zeiler. Ze ontmoet in dat wereldje Theo, een van de grootste der groten op zeilgebied en ze krijgen een stormachtige relatie. Het ongeluk wil dat in die tijd Pa Salt overlijdt en Ally vlak daarna zelf eveneens door het noodlot wordt getroffen. Zo heftig dat haar leven aan diggelen ligt, ze haar zeilcarrière aan de kant zet en op zoek gaat naar haar roots, die in Noorwegen blijken te liggen. Daar maakt ze kennis met Thom Halvorsen, een getalenteerde musicus. Hij stimuleert haar weer te gaan fluiten, een oude hobby, en via-via ontwarren zij gezamenlijk haar afkomst. Wie is precies Thom Halvorsen? Hoe wordt Ally weer een heel persoon die van haar leven kan genieten?

Weer een fantastisch boek dat je niet kunt wegleggen als je er eenmaal aan begint. De opbouw van het verhaal is hetzelfde als in deel 1. Eerst wordt Ally’s leven beschreven vanaf haar ouderlijk huis met Pa Salt en Ma in Genève. Daarna stapt de lezer Noorwegen, anno 1875 in met als hoofdpersoon Anna Landvik, een boerenmeisje met een zangstem als van een engel en leeft tussen de koeien. Franz Bayer “handelt” in mooie stemmen en Anna belandt tussen de coulissen van het theater in Christiania (Oslo). Samen met haar grote liefde Jens Halvorsen gaat ze naar Leipzig. Uiteindelijk loopt het verhaal weer in het heden verder en komen we een zwangere Ally tegen…
In het boek komen historische elementen voorbij als de wereldvermaarde musicus Grieg met zijn ‘Peer Gyntsuite’, het conservatorium van Leipzig, de Fastnet Race en het Bergens Filharmonisch Orkest, een van de oudste orkesten ter wereld. Fictie en non-fictie zijn organisch verweven. Riley’s boeken lezen als een trein en met het grootste gemak schrijft ze de meest opmerkelijke, curieuze gebeurtenissen aan elkaar. Ze beschikt over een grenzeloze fantasie, verwoord in miljoenen pagina’s, waaronder de 700 van Storm.

Een aangename verslaving.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.