Huidpijn

Noort, Saskia – Huidpijn

Journaliste en BN’er Anne met een eigen talkshow is obsessief bezig om zwanger te worden via ivf. Zij wil een gezin samen met haar vriend Sam, op wie zij dolverliefd is. Sam is echter gevallen voor productieassistente Sammy en verlaat Anne. Dat vinden veel mensen niet erg: “Het was een nono, een man van niks.”” Vergeet die Kut-Sam met zijn midlifecrisis!” maar Anne is volledig in shock, leeft als in OmslagHuidpijneen roes en wordt in de finale van het boek pas wakker. In de tussentijd gaat Anne kapot van heimwee en verdriet. Ze blowt, drinkt, verwondt zich opzettelijk, stalkt Sam, ze wordt haar tv-programma uitgeknikkerd en krijgt hordes persmuskieten achter zich aan. Na enkele dagen is Sam er echt vandoor. Hij is in elk geval nergens meer te traceren.De, ieder op hun eigen wijze, meelevende figuren om haar heen zoals haar zus, haar manager Don, vriendin Daniëla, Jazz, visagiste Angelique en Humberto – kuskus – Tan maar bovenal de lui van café Het Stoepje proberen haar zo goed mogelijk te helpen. Lukt het hun om Sam terug te vinden? En lukt het Anne om zichzelf te vinden?

Huidpijn is een prima roman met psychologische en thrillertrekjes. De taal is rauw, direct, woedend en onthullend waardoor de verhullende houding en taal van de meelopers, de onoprechten geaccentueerd wordt. Het doet pijn te moeten constateren dat een onverwerkt verleden steeds weer een verwoestende invloed kan hebben. Het doet pijn te moeten constateren dat er slapjanussen zijn die getalenteerde mensen de grond in boren en in chaos achterlaten.
Saskia NoortGoed geschreven in volle vaart met een onverwachte plot en een einde waarin alle onweer, stormen en hoosbuien rondom Anne zijn verdwenen en er rust en acceptatie heerst. Daar word je dan weer gelukkig van. En er valt ook aardig wat te lachen.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.