Vogelman

Hayder,  Mo – Vogelman

“Vogelman” is de eerste roman van Mo Hayder, het is een inktzwarte thriller.

Rechercheur Jack Caffery woont en werkt in Londen. Caffery is een rijzende ster in de “Met”, de Metropolitan Police, werkzaam bij een speciale eenheid voor moord en andere zware misdaden. Jack woont nog steeds in het oude huis van zijn ouders en heeft als buurman de persoon die hij verdenkt van de moord op zijn altijd vrolijke, plagende broertje, zijn grote voorbeeld.  Vogelman Als politieman verzamelt hij langzaam alle relevante informatie over deze oude  zaak en zo hoopt hij het lichaam van zijn broertje ooit terug te kunnen vinden. Ondertussen let hij op de vermeende moordenaar, maar slaagt er niet in om zijn eigen leven weer op te pakken. Jack is single en zit in een relatie die hij eigenlijk helemaal niet wil. Dan wordt hij betrokken bij een zaak van vijf vermiste vrouwen. Als de lichamen gevonden worden, blijkt er een vogeltje in ieder lichaam genaaid te zijn, op de plaats van het hart…

“Vogelman” is geen “whodunit” thriller. De auteur vertelt ons precies wie en waarom iemand iets doet. Er is sprake van verkrachting, moord, marteling en necrofilie en alles wat in het verhaal gebeurt heeft een reden. Die kan voor ons als lezer volkomen verknipt zijn, maar past helemaal in de logica van het boek. De karakters in het verhaal zijn beslist geloofwaardig. “Vogelman” is het verhaal van Jacks zoektocht naar de moordenaar en het waarom van zijn daden. Het is een uitstekende thriller, maar het boek lijkt mij niet geschikt voor iedere lezer of boekenclub. Toch is niet alles zwart, aan het einde komt er toch nog iets goeds.

Mo Hayder

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.