Lieve mama

Verhoef, Esther – Lieve mama

Helen is verpleegkundige, heeft drie puberende kinderen van 13, 15 en 17 en een man Werner die 4 restaurants beheert. Omslag-1Beiden hebben een heel drukke baan, zijn goed gefortuneerd en wonen in een kast van een huis aan het eind van een doodlopende weg.
Ralf is 18, woont bij zijn ouders thuis en weet uitstekend precies de verkeerde vrienden te kiezen. Hoewel, van kiezen is weinig sprake: snuivende en blowende lieden herkennen in hem een willig werktuig. Mooie auto’s, merkkleding, indruk maken op de meisjes, het hoort bij puberen alleen heeft hij continu een geldprobleem dus laat hij zich meeslepen in de uitvoering van een roofoverval op de woning van Helen en  Werner. Wat zich dan afspeelt in het huis is gruwelijk maar slechts het begin van een achtbaan van lugubere gebeurtenissen en emoties waarin Helen zich staande moet houden.

Esther Verhoef schreef opnieuw een pageturner. Haar hoekige schrijfstijl – korte zinnen, ontdaan van tierelantijnen – geeft vaart aan het verhaal, evenals de snelle afwisseling tussen de twee verhaallijnen. Als lezer zit je bovenop de gebeurtenissen, je mist niets en dat wil je ook niet. Het alles overheersende thema is: wat doe je als je gezin in gevaar is, hoe ver ga je dan?
Je krijgt een goed beeld van de hoofdpersonen, hoe zij denken en doen en waar dat vandaan komt. Hoe levens een formidabele foute zwenking kunnen maken. Verhoef weet je mee te slepen in de rollercoast die zich in anderhalve week ontrolt. Bij de titel “Lieve mama” denk je aan rust, zacht en liefdevol. Echter daaronder ligt de beklemmende waarheid. De plot werkte op mijn lachspieren. Waarom vertel ik u natuurlijk niet.

EstherVerhoef-1Een boek, meer dan waard om gelezen te worden maar zet u zich schrap, op meerdere fronten…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.