De mannentester

Van Royen, Heleen – De mannentester

Victoria is 27 en dochter van Sophia, haar emotioneel redelijk ongeremde en warrige moeder, en Gabriël, een te vroeg vermoorde advocaat die thuis de vermoorde onschuld speelde. Victoria heeft een Omslagmissie: veel mannen nemen vrouwen in de maling, nemen hen niet serieus en gebruiken hen als voetveeg. Kwetsend! Dat vereist daadkrachtig optreden. Dus hengelt Victoria opdrachten binnen waarbij ze mannen test in hun trouw aan hun partner. Ze gaat daarbij heel ver: geen middel  wordt geschuwd om het lijdend voorwerp met haar tentakels in bed te krijgen. Alles is geoorloofd en als toetje onderwerpt ze haar slachtoffers aan een welverdiende eigen touch. Ze kruist de hele wereld door: Sevilla, New York, Milaan, Londen, Bristol en uiteindelijk belandt ze of all places in Heerhugowaard…

Het verhaal beslaat een jaar uit het leven van Victoria met een aantal terugblikken voor de nodige achtergrondinformatie.
Ik vond het een leuk boek, goed leesbaar, zeer fantasierijk en met een flinke dosis humor. Thema’s zijn: hang naar vrijheid, bang gekwetst te worden, seks, liefde en wraak. Van Royen schrijft met de haar eigen losse stijl en slaagt erin een hoofdpersoon neer te zetten die redelijk congruent aan haar karakter acteert, totdat ze een robot op Victoria’s pad stuurt. Dan wordt het ongeloofwaardig. De scenes met de knappe, eenvoudige, gevoelige Fintan passen wel in het verhaal; Fintan haalt de principes van VanRoyen1Victoria onderuit en brengt haar in verwarring. En het einde van het verhaal laat u als lezer achter in verbijstering. Gelooft u me niet? Test het.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.