Gestrand met de miljonair

Mortimer, Carole – Gestrand met de miljonair

Multimiljonair Linus Harrison, hard en efficiënt, laat geen middel onbenut om zijn doel te bereiken. De zakenman heeft nu zijn oog laten vallen op ‘Tarrington Park’, het landhuis waar Andrea Buttonfields is opgegroeid. Het huis moet na het dodelijke ongeluk van haar vader en David Simmington-Browne, haar verloofde, én het daarop volgende failliet van de familie verkocht worden. Maar Linus Harrison wil een deal: haar moeder mag op het landgoed blijven wonen als Andrea er mee instemt om als zijn persoonlijke secretaresse voor hem te gaan werken. Om het welzijn van haar moeder, maar ook omdat de baan haar uit haar geldproblemen helpt, stemt ze aarzelend toe.

Wanneer het landhuis onder haar leiding prachtig is omgebouwd tot een topklasse hotel, vraag Linus haar hem te vergezellen naar Schotland om een nieuwe aankoop te beoordelen. Maar dit tripje loopt heel anders dan ze zich allebei hadden voorgesteld. Onderweg komen ze vast te zitten in de hoge Schotse sneeuw en onder ‘primitieve’ omstandigheden moeten ze overnachten. Er  ontstaat een situatie waardoor Andrea vindt dat ze niet langer voor Linus kan blijven werken…

‘Gestand met de miljonair’ is een absolute chicklit. Zoals het bij een goede chicklit hoort spelen er liefde, trauma’s en afhankelijkheid, maar Mortimer doet het op een goede manier. Ze neemt de tijd om ons werkelijk kennis te laten maken met de beide hoofdpersonen. Tijdens het verhaal leren we de ‘harde’ Linus kennen van zijn andere kant en blijkt de afstandelijke, typisch Engelse Andrea vooral een verlegen jonge vrouw. Ze weet zich geen raad met de situatie die ontstaat totdat Linus zich in woede verspreekt. Pas dan weet zij zichzelf een plaats te geven.

Carole Mortimer heeft met ‘Gestrand met de miljonair’ een uitstekend verhaal geschreven, helemaal toegespitst op haar lezerspubliek, maar zeker ook voor lezers daarbuiten.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.