Dans des Doods

Preston & Child – Dans des Doods

Diogenes, de volledig ontspoorde broer van FBI-agent Aloysius Pendergast, is geboren als een misantropische eenling, maar doorgeslagen na het zien van het levend verbranden van zijn ouders als tiener. Diogenes vermoordt systematisch iedereen om wie zijn broer Pendergast geeft. Niet allemaal tegelijkertijd, netjes één voor één. Dit op creatieve en gruwelijke manier, want hij wil zijn broer zien lijden.

Aloysius smeekt zijn oude vriend luitenant Vincent D’Agosta van de NYPD om hem te helpen zijn broer te stoppen. Bovendien vermoedt Pendergast dat de moorden niet het hoofddoel van Diogenes zijn. De doden zijn slechts een rookgordijn om Pendergast én D’Agosta bezig te houden, terwijl Diogenes een misdaad begaat waaraan hij al 20 jaar werkt. Kan Pendergast de mensen van wie hij het meest houdt redden en toch voorkomen dat Diogenes plan slaagt? 

Preston & Child bouwen in ‘Dans des Doods’ rondom het plot een aantal subplots, zoals een historische tentoonstelling van religieuze maskers, maar uiteindelijk staat dit alles ten dienste van het dodelijk duel tussen de beide broers. Het verhaal is op sommige plaatsen een beetje melodramatisch, maar een crimineel gestoord meesterbrein blijft natuurlijk wel een bron van inspiratie. Denk aan Sherlock Holmes en zijn doodsstrijd met zijn slimmere broer, Mycroft. ‘Dans des Doods’ is deel acht in de Agent Pendergast-serie. Het is het middelste boek in de trilogie (binnen de serie) waarin Diogenes centraal staat, maar is uitstekend ‘solo’ te lezen. Het is een vlot geschreven thriller, met een dramatisch ‘totaal’ slot. Ja zeker, dat kunnen we wel aan Preston & Child overlaten… 

Er zijn op dit moment al twintig delen van de Pendergast-serie uit. Kijk voor meer informatie eens op de auteurswebsite;  https://www.prestonchild.com/books/series/

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.