Op de hielen

Rose, Karen – Op de hielen

Faith is psychotherapeute, werkte met zedendelinquenten en hun slachtoffers en racet nu in volle vaart weg uit Miami, Florida. Weg van haar ex Peter Combs, die haar al jaren stalkt met als doel haar te vermoorden. Na de vierde moordaanslag, waarbij haar baas Gordon en niet zij het leven laat, vindt Faith het welletjes. Ze neemt een andere identiteit aan en gaat naar Cincinnati, Ohio, naar het huis dat haar overleden oma haar heeft nagelaten en waar zij vroeger heeft gewoond. Ze is bang voor het huis en heeft regelmatig nachtmerries maar hier is ze in elk geval veilig voor haar moordenaar. Jammer want dat is het begin / vervolg van een reeks aanslagen op Faith en bloederige moorden, afgehakte lichaamsdelen, organen van vele jonge blondines op sterk water. De politie en Faith zelf belanden in een macabere zoektocht naar de oorsprong van het kwaad dat haar steeds dichter op de hielen zit.

Een moordverhaal, spannend van begin tot eind. Knap gecomponeerd: het beslaat vier dagen (in 750 pagina’s!) verdeeld in 36 hoofdstukken waarin tot op de minuut het verhaal zich ontrolt, steeds vanuit een ander perspectief, een andere persoon. Je zit dus heel dicht op de huid van de vertellers. De meerwaarde van deze thriller is dat Rose een meester is in het beschrijven van karakters – wat bij andere thrillers nogal eens onderbelicht is – van mistige sferen en huiveringwekkende plekken en huizen. Niets ontbreekt, alles klopt tot in de finesses. Je zoekt mee naar verbanden, trekt – regelmatig verkeerde – conclusies, denkt mee en wil vooral almaar doorlezen. Het is een thriller maar er is ook plaats voor romantiek. FBI-rechercheur Deacon, een grote, donkere spierbundel met een opvallend magisch uiterlijk wint het hart van de tengere Faith en door het verhaal heen vlecht Rose een aantal pikante scenes. Het boek valt onder het chicklit-genre maar ik vind het eveneens een voortreffelijke, adembenemende thriller voor iedereen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.