Stalker

Kepler, Lars – Stalker

De ambitieuze Margot Silverman is de nieuwe expert seriemoordenaars en stalkers bij het Zweedse Korps Landelijke politiediensten. Ze wordt meteen geconfronteerd met macabere moorden op vrouwen, door een seriemoordenaar aangekondigd middels macabere filmpjes. De filmpjes bieden in eerste instantie nul aanknopingspunten en daar worden rechercheurs heel zenuwachtig van.
Eindelijk hebben ze een getuige: Björn, de man van Susanne Kern, die haar in een dermate gruwelijke staat vond dat hij in shock haar heeft gewassen, aangekleed en in bed gelegd waarbij ook alle sporen zijn verdwenen. Margot vraagt psychiater Erik Maria Bork om Björn onder hypnose de gewiste gegevens te laten herbeleven. Hieruit blijkt dat de moorden alle zijn gepleegd in brute, niets ontziende, woeste kracht en dat de lijken zijn gemanipuleerd. Dat doet Erik denken aan de zaak Kyrklund die sinds tien jaar voor moord vastzit ondanks zijn alibi. Dit biecht hij op aan collega psycholoog Nelly Brandt. Kyrklund gaat onder hypnose, er vinden nog meer moorden plaats en via vele omwegen waaronder een club met groepsseks, een doorgesnoven baas met slavinnen en een blinde pianolerares nadert eindelijk de oplossing…

Een spannend boek vol gruwelijke moorddetails. Er vloeit veel bloed, veroorzaakt door allerlei wapentuig als bijlen, messen, zagen, geweren, ontploffingen en afgrijselijke gevechten. Die ingrediënten samen met beschrijvingen van lugubere desolate omgevingen en sferen zijn zo overdadig en flink aangezet dat de lezer (ik in elk geval) denkt: jaja, ’t zal wel. Het schrijversechtpaar Ahndoril doet er alles aan om flink wat rookgordijnen op te werpen wat hun goed is gelukt. Gaandeweg ploppen verschillende verhaallijnen op waaronder die van de terugkeer van de verdwenen Joona Linna, waarbij ik mijn richtingsgevoel even kwijtraakte omdat ik de vorige boeken niet had gelezen.
Maar schrijven kunnen ze en als u van spanning houdt, wordt u beslist niet teleurgesteld.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.