Het meisje op de rots

Riley, Lucinda

Beeldhouwer Grania Ryan vertrekt gedesillusioneerd uit New York, weg van haar vriend Matt en vol verdriet over haar miskraam, terug naar haar roots in Ierland waar haar familie woont. Ze ontmoet het meisje Aurora dat woont in Dunworley House op de top van de klif achter Grania’s ouderlijk huis. Aurora is acht, is een gracieuze verschijning en dol op dansen. Ze heeft een opmerkelijk volwassen kijk op het leven. Grania en Aurora kunnen prima met elkaar opschieten en hun families blijken onlosmakelijk met elkaar verweven vanuit een ver verleden. Kathleen, Grania’s moeder, licht een flinke tip van de sluier op als ze hoort dat haar dochter in Dunworley House de zorg voor Aurora op zich neemt omdat de vader geruime tijd naar het buitenland moet. Zij vreest een l’histoire-se-répète-periode met alle gevolgen van dien. Aurora, een kind met veel daadkracht en een sterke eigen wil, maakt het Grania niet gemakkelijk en brengt haar in soms hopeloze, onverkwikkelijke situaties. Bovendien voelt zij zich onzeker en heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor Aurora’s vader Alexander en Matt. De liefde van Grania én van haar familie voor meisje Aurora blijft intens en beschermend. Hoe ziet de toekomst er voor Grania en Aurora uit?

Een typisch Riley-boek wat betreft structuur en personages. Het verhaal speelt zich afwisselend af in heden en verleden. Riley gebruikt hiervoor onder andere de door haar vaak beproefde manier van het kistje op zolder met daarin het verleden opgeborgen. De karakters van hoofdpersonen Grania, Aurora, Matt, Alexander en Kathleen zijn uitstekend beschreven. Het verhaal moet even op gang komen en daarna leg je het boek niet meer weg. Riley kruipt onder de huid van de personen waardoor je niet anders kunt dan meeleven met de wanhoop van Grania, de uitbundigheid en de kracht van Aurora en al die andere gevoelens als trouw, warmte en bovenal de liefde. Romantiek ten top. Minder vond ik de cursief gedrukte teksten met bespiegelingen van Aurora: te stroperig, overdreven zoetsappig, wat zeurderig, eigengereid. En dat meteen op de eerste pagina: een valse start… 
Blijft staan: een boek zeer geschikt voor chicklit-lezers!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.