Code Vuurstorm

DeMille, Nelson – Code Vuurstorm

Kate Matfield, de vrouw van rechercheur John Corey heeft een B&B geboekt voor het weekend. Niet echt iets waarvoor Corey warmloopt, maar Kate kan heel overtuigend zijn. Op weg naar zijn auto komt John zijn collega en vriend Harry Muller tegen die een weekendklus heeft: het observeren van de ‘Custer Hill Club’. Op de club komen oude vrienden relaxen, maar wisselen ook van gedachten over een vergeldingsplan voor 9/11. Dat plan bestaat al onder de naam ‘Vuurstorm’, maar hoe kunnen ze de VS-regering zover brengen om het plan in werking te zetten? 

Dan komt het bericht binnen dat Harry Muller wordt vermist. Zijn lichaam wordt  gevonden in de bossen juist buiten het terrein van de club. Al snel wordt het Kate, FBI-agent, en John duidelijk dat er veel meer speelt dan de moord, maar ze worden tegengewerkt door hooggeplaatste personen in en rond het Witte Huis of de regering. Een angstaanjagend complot ontrolt zich. Kunnen Corey en Mayfield een wereldwijde nucleaire catastrofe voorkomen?

‘Code Vuurstorm’ van Nelson DeMille is absoluut een pageturner, een thriller in de trant van de Ludlum-romans. Dit gezegd hebbende moet ik bekennen dat het plot al vrij snel duidelijk wordt en voor mij als Europese lezer een beetje een ‘ver van mijn bedshow’ is. Het elkaar tegenwerken van geheime diensten op zo’n niveau spreekt ons eigenlijk niet zo aan. Ook kennen we hier niet zo de ultrarechtse, tot de tanden bewapende groepen of reactionaire miljonairs die denken met geweld de wereld te kunnen ‘verbeteren’. Maar wie dit voor lief neemt of er niet zo mee zit, vindt in ‘Code Vuurstorm’ een boek vol actie en door de goed uitgewerkte karakters van vooral Corey en Matfield een onverwachte humoristische ondertoon binnen al die spanning. ‘Code Vuurstorm’ van Nelson DeMille, een prima boek om mee te nemen op vakantie.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.