Gouden Kooi

Läckberg, Camilla – Gouden Kooi

Faye is getrouwd met Jack en ze hebben een dochtertje Julienne. Ze wonen in een groot huis in Stockholm, zijn puissant rijk waar de slimme Faye haar steentje aan heeft bijgedragen door ten koste van haar eigen ambities Jack te helpen met de opzet van zijn bedrijf. Faye kan zich alles veroorloven wat ze wil maar is niet meer die sprankelende, krachtige jonge vrouw. Ze voelt zich gevangen als in een gouden kooi. Als ze Jack betrapt met een andere vrouw en van haar wil scheiden stort haar wereld in. Jack had haar gemaakt en nu schopt hij haar de deur uit. Ze voelt zich vernederd, vol schaamte maar weet zich langzaam te herpakken. Faye wil maar één ding: wraak. Ze start een eigen bedrijf “Revenge” en samen met haar vriendinnen Kirsten en Chris groeit dit uit tot een gigantisch succes. Tegelijkertijd komen de afgrijselijke herinneringen aan haar gewelddadige jeugd naar boven, haar ‘donkere kant’ die ze altijd goed verborgen kon houden. Wordt haar wraak zoet…?

Gouden Kooi is het eerste deel van een tweeluik psychologische thrillers. Haar boek ‘De Vuurtorenwachter’ met inspecteur Patrik Hedström vind ik een fantastisch boek, ‘Gouden Kooi’ is redelijk goed. ‘Gouden Kooi’ bestaat uit drie delen en komt wat moeizaam op gang. Waarschijnlijk door het gehops tussen de verschillende verhaallijnen die worden uitgezet waardoor de informatie te veel is versnipperd. In de delen 2 en 3 voert Läckberg de spanning op en kun je het boek niet meer wegleggen. Met name hoofdpersoon Faye en ook Chris zijn goed uitgewerkt: Faye die steeds meer zichzelf wordt en de door Jack opgedrongen rol van mooie, upper class niemendalletje van zich af schut. De directe, onbevreesde vriendin Chris, die Faye steunt en later zich de steun van Faye laat welgevallen.
Het thema is wraak wat overduidelijk voor het voetlicht wordt gebracht. Je kunt er niet omheen: mannen bedriegen, kwetsen vrouwen waardoor vrouwen zich vernederd en afgedankt voelen. Het wordt tijd dat vrouwen de rollen omdraaien. Dit verhaal komt mede voort uit haar vroegere verleden en hiermee weet Faye haar imperium op te bouwen. Wat ze daarna nog uitspookt richting Jack? Het is allemaal wel wat over de top én spannend.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers, Uncategorized

Reacties zijn gesloten.