Zondagochtend breekt aan

Nicci French – Zondagochtend breekt aan

Frieda Klein is een psychotherapeut, die de politie regelmatig terzijde staat om moorden op te lossen. Bouwvakker Josef, die vaak klusjes voor haar doet, vindt tot zijn afgrijzen een lijk onder de vloer in Frieda’s huis. Het blijkt ex-agent Bruce Stringer te zijn. Frieda weet bijna zeker dat de dader Dean Reeve is, een brute moordenaar, geobsedeerd door Klein en verantwoordelijk voor een aantal ontvoeringen en een moord. Probleem is dat Reeve zeven jaar geleden zelfmoord heeft gepleegd. Dan krijgt de pers lucht van het gebeuren en de bescheiden, altijd op de achtergrond werkende Frieda kan niet anders dan in de schijnwerpers treden. Voor haar een gruwel én voor haar geliefde, trouwe vrienden. Reuben, Josef, Jack, Sasha, Olivia, Chloë, Karlsson en Yvette  raken systematisch verzeild in de meest levensbedreigende, angstaanjagende situaties, die de hand van Dean Reeve verraden…

‘Zondagochtend breekt aan’ is het zevende boek in de achtdelige reeks van hoofdpersoon Frieda Klein. Ze zijn afzonderlijk te lezen en geven voldoende achtergrondinformatie. Echter de ware Frieda Klein-lezer stort zich op het hele pakket en komt beslist niet van een koude kermis thuis. Ik was tijden geleden uitgeNicciFrencht, Nicci Gerrard bleek interessant maar mede door de media-aandacht voor de Frieda Kleinboeken, werd ik nieuwsgierig. Met name de opbouw van spanning, de cliffhangers, de altijd toegankelijke, zorgvuldige schrijfstijl en de onverwachte wendingen zijn knap geregisseerd. Soms kabbelt het verhaal rustig door – een adempauze voor de lezer en altijd de opmaat naar iets wat je volle aandacht opeist. In deze boeken gaat het niet om het oplossen van alleen een moord maar om de krachtmeting tussen Frieda en de schim Bruce Reeve tegen wie zij uit alle macht haar vrienden beschermt. Tot slot: het karakter van Klein staat als een huis: een sterke vrouw, bescheiden, die respect afdwingt en haar eigen weg gaat. Nicci French schiep een goed mens.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.