Verraderlijke trouw

Johansen, Iris – Verraderlijke trouw

Sean Galen is een absolute individualist, een ‘lone wolf’. Wanneer hij wordt ingehuurd door de CIA om een vrouw en haar kind uit Zuid-Amerika te halen, aarzelt hij. Omwille van een oude vriendschap besluit hij om toch de opdracht te aanvaarden. Elena Kyler heeft maar één wens en dat is haar zoon te beschermen tegen Rico Chavez, zijn vader. Galen heeft weinig illusies, hij weet dat alleen absolute wanhoop ervoor zorgt dat Elena zijn hulp aanvaardt. Het is de wanhoop van een moeder om haar zoontje te redden van een psychopathische vader, die hun zoon vooral nodig heeft voor het opschroeven van zijn ego.Verraderlijke trouw II En toch is Sean vastbesloten om deze vrouw, die niet in staat om is iets of iemand te vertrouwen, te laten zien dat hij haar bondgenoot is. Maar beiden weten dat ze door Chavez’ macht en rijkdom geen plek zullen vinden, waar ze veilig kunnen verblijven. Er niemand is die ze echt kunnen vertrouwen, zelfs elkaar niet. Een spoor van geweld en moorden volgt Sean en Elena door het land, maar daarbij groeien ze wel langzaam naar elkaar toe…

Iris Johansen is een bekende thrillerauteur. Ook in ‘Verraderlijke trouw’creëert ze geloofwaardige personages, al doet ze deze keer weinig moeite om wat diepgang aan de karakters mee te geven. Het verhaal steekt behoorlijk goed in elkaar, maar er zijn wel de nodige moet-dat-echt-zo-momenten. Op het einde van het boek lijkt het alsof Johansen wel klaar is met het verhaal. Je zou toch juist daar een echte climax verwachten? ‘Verraderlijke trouw’ is een vrij goede thriller, helemaal voor lezers die ook graag wat romantiek in dit genre willen zien. ‘Verraderlijke trouw’: romantiek, spanning en achtervolging voor bij het zwembad.

Iris Johansen II

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.