IJskoud

Maron, Isa – IJskoud

Het is een koude dag in november en de 7-jarige Jesse verdwijnt, daarna raakt elders in West-Nederland Tommy van 11 jaar zoek. Rechercheur Maud Mertens gaat met haar team de verdwijningen OmslagIJskoudonderzoeken wat haar onaangenaam herinnert aan een oude zaak waarin een jong meisje slachtoffer werd. Steeds meer kinderen worden ontvoerd, losgeld wordt niet gevraagd. Een verband tussen de kinderen is er niet en men staat voor een raadsel. Ook Kyra Slagter, die de politieopleiding volgt en in deel 1 van de Noordzeemoorden een rol speelde, raakt betrokken. Zij weet wat voor impact een verdwijning teweeg brengt: haar zusje Sarina verdween 4 jaar geleden zonder een spoor achter te laten totdat Kyra een kaart ontvangt…

Maron kan schrijven. Er zit flink vaart in het verhaal, dat goed is opgebouwd. Het begint “klein” maar gaandeweg groeien de verdwijningen uit tot een immense, bijna niet meer te hanteren gruwelijke zaak. Het boek heeft een wisselend vertelperspectief: vanuit Kyra, vanuit een van de ontvoerde kinderen, de politie en een getraumatiseerd meisje in Engeland dat banden blijkt te hebben met Kyra’s zusje Sarina. Met name de ervaringen van dat meisje krijgen in het boek regelmatig opvallend veel aandacht. Waarschijnlijk om dit boek niet met een voldane zucht weg te leggen maar meteen daarna te grijpen naar het 3de deel van de Noordzeemoorden Ritueel. Het einde vond ik wat onbevredigend maar ik denk dat ook daar hetzelfde motief aan ten grondslag ligt.

IsaMaronDus als u IJskoud gaat lezen, weet u dat u vastzit aan Ritueel. De delen zijn afzonderlijk te lezen maar als u toch bezig bent, is deel 1 Galgenveld ook handig!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.