Schot in de roos

Mansell, Jill – Schot in de roos

Van Jill Mansell had ik nog nooit iets gelezen en ik begon dan ook vrij blanco aan “Schot in de roos”. Het bleek een genre waaraan ik mij niet dikwijls waag, maar Mansell schijnt in “chicklit land” veel gelezen te zijn. Dat snap ik na het lezen van “Schot in de roos’ wel: het is een vrolijk, weinig realistisch maar lekker leesbaar boek. Mansell-Schot in de roos

De verhaallijnen in “Schot in de roos” zijn behoorlijk voorspelbaar, al slaagt Mansell er een enkele keer in je te verrassen door een onvoorziene wending. De karakters zijn te perfect. Zelfs het karakter van degene met een rafelrandje, de rockster Rennie, is te mooi met al zijn fouten. Dat maakt ze duidelijk plaatsbaar, maar ook behoorlijk eendimensionaal. Daarnaast worden ze in het verhaal wel met heel veel toevalligheden geconfronteerd zoals: de stijve buurman die homo blijkt, Nancy’s moeder die op een bankje al breiend Zac de modeontwerper blij maakt en een dochter die plotsklaps uit het niets verschijnt om doodleuk bij haar vader te komen wonen, tja…

Eigenlijk is “Schot in de roos” een aangepast sprookje voor volwassen (vrouwelijke?) lezers met de boodschap: uiteindelijk eindigt iedereen op de juiste plaats en wordt gelukkig. Het is maar goed dat het  zo’n vrolijk boek is, want diepte is ver te zoeken. Zelfs in het stuk waarin Zac’s vader wordt geconfronteerd met zijn zoons homoseksualiteit, is de verhaallijn ondiep, te afgeraffeld en onrealistisch. Misschien is dit wel wat dit soort boeken zo populair maakt, escapisme en ontspanning zonder veel problemen. Wanneer u zoiets zoekt in een boek is “Schot in de roos” een absolute aanrader.

Wat mij persoonlijk betreft, ik kijk toch liever nog even verder…

Jill Mansell

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Fiction, Kort, Recensies

Reacties zijn gesloten.