Zijden Prooi

Roberts, Nora – Zijden Prooi

Zijden Prooi van Nora Roberts is een pittig verhaal waarin een vrouw en een man samen jacht maken op een psychopaat. Hoewel het tegenpolen zijn, leren ze tijdens de jacht op de moordenaar elkaar goed kennen en – inderdaad – ze worden verliefd. De roman leest vlot weg, een echte pageturner. Zijden Prooi

Het verhaal begint aan het einde van een hittegolf van twee lange weken  in Washington-stad. De hittegolf is hét item in de plaatselijke pers, maar de krantenkoppen wijzigen snel wanneer een jonge dode vrouw wordt gevonden. Ze is gewurgd met een witte zijden sjaal, stevig rond haar keel gewikkeld. De soort sjaal behoort tot de normale outfit van een priester. Aan deze  priestersjaal is een briefje vastgemaakt waarop staat dat haar zonden zijn vergeven. Deze eerste moord wordt gevolgd door een tweede, een derde en vervolgens een vierde moord. De vermoorde jonge vrouwen zijn uiteraard steeds voorpaginanieuws. Dit trekt ook de aandacht van dr. Tess Court, een psychiater, gespecialiseerd in patiënten met ernstige problemen.

Omdat de politie volledig in het duister tast, wordt dr. Court gevraagd een  gedetailleerd psychologisch profiel van de moordenaar te maken. Zij komt uit op een verontrustend portret van een doorgedraaide man, die gelooft dat hij eigenlijk geen moorden pleegt, maar in wezen zijn slachtoffers helpt. Rechercheur Ben Paris is helemaal niet geïnteresseerd in de psychische problemen van de man en maakt aan iedereen duidelijk dat naar zijn mening een dergelijk profiel niet helpt misdaden als deze op te lossen. Nu Ben Paris en Tess Court toch samen de moorden moeten zien op te lossen, groeit er wederzijds begrip en meer. Maar ook iemand anders heeft zijn oog op de lange blonde vrouw gericht en droomt ervan haar ziel te bevrijden van al haar zonden… Kan Paris tijdig een einde maken aan de terreur van “de priester”?

Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt, je krijgt er zelfs een goed gedoseerde liefdesgeschiedenis bij. De roman heeft een zeer geloofwaardige verhaallijn, maar bevat ook godslasteringen. Het is dus wat minder geschikt voor lezers die zich hieraan storen. Blijft het simpele gegeven dat het verhaal van de eerste tot de laatste pagina de lezer pakt en zoals het hoort bij een goede thriller, heeft het een onverwachte plot.

Nora-Roberts

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers, Thrillers

Reacties zijn gesloten.