Uit de schaduw

Carr, Robyn – Uit de schaduw

Jillian Matock is een buitengewoon kundige communicatiedeskundige. Nuchter, scherp en ambitieus. Wanneer ze door haar vriend en minnaar Kurt Conroy wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en vervolgens op non-actief staat, stort haar wereld in. Gehoor gevend aan een ingeving huurt Jillian in Virgin River een oud Victoriaans huis met een enorme, verwaarloosde tuin. Al doende ontdekt ze daar dat ze de groene vingers van haar grootmoeder heeft geërfd.

Colin Riordan, Black Hawk-piloot bij de luchtmacht, wordt neergeschoten tijdens een missie waarna hij zowel fysiek als psychisch een lange revalidatie moet ondergaan. Nadat hij verslaafd raakt aan de pijnstiller Oxicontin wordt hij gearresteerd, raapt zich weer bij elkaar en vindt een vakantiehuisje in Virgin River om er te wonen en te herstellen. Zijn grote, altijd actieve familie steunt hem – al dan niet gevraagd – en hij knapt langzaam op. Het is vooral zijn schilderhobby waar hij troost in vindt en in de omgeving is inspiratie genoeg. Als Colin – zonder dat te weten – zit te schilderen in Jillians tuin blijkt dat de twee absoluut een klik hebben. Het probleem is dat, hoe leuk ze elkaar ook vinden, ze beiden een ‘rugzak’ vol problemen bij zich dragen en eigenlijk niet weten of ze wel een nieuwe relatie aan kunnen …

Robyn Carr heeft er lang over gedaan om een wereldberoemde schrijfster te worden, haar romans worden, ook door mij, beslist gerekend tot de absolute ‘chicklit-top’. Al vanaf het eerste deel van haar Virgin River-serie ‘Thuis in Virgin River’ volg ik haar met interesse. Carr heeft een warme, nuchtere stijl van verhalen vertellen. Volgens de kenners is ze ondanks haar successen dicht bij zichzelf gebleven, met een goed gevoel voor humor. De belevenissen van de bewoners van Virgin River worden nu wereldwijd gevolgd: er zijn al meer dan 7,5 miljoen exemplaren van haar Virgin River-romans verkocht. Bovendien worden haar romans nu door Netflix verwerkt tot de tv-serie ‘Virgin River’. Overigens raad ik u aan om eerst de boeken te lezen, voordat u die gaat kijken, want de serie haalt het – zoals zo dikwijls – niet bij de boeken.

Ook in dit verhaal blijkt weer dat de lucht in Virgin River vreemde dingen doet met verliefde mensen. In de roman ‘Uit de schaduw’ houdt Robyn Carr haar reputatie opnieuw hoog, warm aanbevolen!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, Chicklits, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.