Thuis in Virgin River

Carr, Robyn – Thuis in Virgin River

‘Thuis in Virgin River’ is het eerste boek van Robyn Carr’s eerste ‘Virgin River’-trilogie.

Wanneer Melinda Monroe, moe, blond, tenger, eindelijk aankomt in het bergdorpje Virgin River, wil ze ook direct weer vertrekken. Het bij de sollicitatie beloofde idyllische huisje blijkt een aftandse, vieze blokhut. Haar mooie BMW zit vast in de modder en de dokter die ze als verpleeg- en verloskundige zou gaan assisteren zit echt helemaal niet op haar te wachten. Mels besluit was misschien ook wel wat ondoordacht. Ze wilde vooral weg uit Los Angeles, waar ze een baan had bij de eerstehulp-afdeling van een groot ziekenhuis en een druk sociaal leven. Dit alles totdat Mark, haar echtgenoot, werd vermoord tijdens een roofoverval. Alles wat haar aan hem herinnerde werd te veel. Daarom nam ze deze dramatische stap, waarvan haar familie en omgeving echt niets  begrepen. Virgin River 1ste trilogie

Omdat de wegen werkelijk te slecht zijn om direct verder te reizen, besluit ze te luisteren naar de goede raad van Jack de plaatselijk bareigenaar, die haar – niet helemaal onbaatzuchtig – adviseert om een nachtje te blijven logeren. Dan wordt een klein meisje gevonden op de stoep van de kliniek, de eerste van een hele serie gebeurtenissen die haar vertrek uit Virgin River ophouden… Zou ze dan toch een nieuw leven kunnen beginnen in dit kleine dorp?

Laten we er niet omheen draaien: ‘Thuis in Virgin River’ hoort thuis in het genre ‘Chicklit’. Het is het eerste deel van een serie romans die Robyn Carr situeert in dit kleine Californische bergdorp. Maar dit gezegd hebbende moet direct worden toegevoegd dat de roman in dit genre tot de buitencategorie behoort. Robyn Carr is niet voor niets een schrijfster die we regelmatig terugvinden in de New York Times- en USA today-bestsellerslijsten. Het verhaal boeit en neemt je gemakkelijk en in hoog tempo mee, eigenlijk koop je dus veel boek voor je geld. Dat de auteur beslist gecharmeerd is van zeer mannelijke militairen, moet we haar maar vergeven.

De ‘Virgin River’-trilogie is verslavend, je blijft – of je nu werkelijk valt op dit type romans of niet – lezen. Ja zeker, Robyn Carr is voor het moment, mijn absolute  Chicklit-koningin.

Robyn Carr

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.