Hades

Adornetto, Alexandra – Hades

Bethanie, Ivy en Gabriël vormen een wat apart gezin. Ze staan midden in de samenleving, maar zijn in werkelijkheid op Aarde gestationeerde Engelen. Beth is van de drie het meest aangepast, ze is bovendien – iets wat verboden is – verliefd op Xavier, een doodgewone jongen.

Tijdens Halloween-avond vinden haar vriendinnen Abrigail en Molly dat Beth mee moet doen aan een seance, iets waar Beth niets van moet hebben. Niemand weet beter dan zij hoe gevaarlijk dat zogenaamde spel kan zijn. Wanneer haar vriendinnen toch doorzetten besluit ze toch een oogje in het zeil te houden. En daarmee zitten we ook meteen midden in het verhaal en de ellende. De seance opent een portaal naar de onderwereld waardoor één van de oorspronkelijk gevallen Engelen, Arakiël, zich kan manifesteren. Hij is bij de mensen bekend als Jake, een vlotte, wat duistere jongeman, die kans ziet om Beth als ‘trofee’ mee te voeren naar Hades. Door de unieke situatie die ontstaat: een Engel in de Hel, wordt het incident nu naar een aanzienlijk hoger plan  getrokken, waarbij grote bovennatuurlijk krachten vrijkomen…

In ‘Hades’ heeft Adornetto de bekende, aloude strijd tussen goed en kwaad in een geslaagd, modern jasje gestoken. Het is een verhaal waarin hemelse en duivelse krachten in een romantische thriller verwerkt worden. Ook een spannend verhaal, waarbij je er als lezer steeds minder bij stilstaat dat dit allemaal toch eigenlijk ‘een ver van mijn bed show is’. We maken kennis met de macht van Ivy een serafijn, Gabriël een aartsengel en de machtige Michaël, die in eerste instantie de gebeurtenissen op een afstandelijk niveau lijkt te volgen. Maar ook met de onbreekbare liefde tussen Beth en Xavier. Uiteindelijk weten Ivy en Gabriël, bijstaan door Molly en Xavier, Beth uit Hades te bevrijden, ondanks de duistere machten die daar hun erkende territorium hebben…

Het is allemaal even wennen, maar met ‘Hades’ schrijft Alexandra Adornetto, een geslaagd en spannend boek voor jongvolwassenen, met een toch wel ongewoon onderwerp.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, SF & Fantasy

Reacties zijn gesloten.