Als de duisternis valt

Margolin, Phillip – Als de duisternis valt 

Laura Rizzatti, tijdelijk werkzaam voor opperrechter Robert Griffen aan het gerechtshof van Oregon, wordt laat in de avond dood aangetroffen in het verlaten gerechtsgebouw. Er zijn geen aanwijzingen, geen verdachten. Kort daarop komt opperrechter Griffen om het leven door een autobom op de oprit van zijn huis.

Deze keer is er wel een verdachte: zijn vrouw Abigail Griffen, een hoog aangeschreven officier van Justitie, die zich van Griffen wil laten scheiden. Ze wordt beschuldigd van moord met voorbedachte raden. Abigail roept de hulp in van Matthew Reynolds, een bekende strafpleiter, maar Matthew aanbidt al jaren in stilte Abigail. Ondanks het feit dat steeds meer aanwijzingen in haar richting gaan, blijft Matthew hardnekkig in haar onschuld geloven. Tracy Cavanaugh, de eerste vrouwelijk medewerkster ooit in zijn praktijk, wordt abrupt betrokken bij deze zaak. Meer moord, illegale deals, verraad en verborgen passie van personen die elkaar op verschillende niveaus kennen, leiden haar naar een complot van een criminele organisatie waarbij de vermoorde rechter betrokken was. Als ze, na een moordaanslag op Matthew en Abigail, verder zoekt komt ze tot een opzienbarende ontdekking…

Margolin volgt in ‘Als de duisternis valt’ op een beheerste manier zijn hoofdpersonen, die we in korte hoofdstukken leren kennen. Het verhaal is een fascinerende verkenning van de grijstinten waarin ons leven zich afspeelt en van de morele dilemma’s, groot en klein, die daarbij horen. Het is daardoor niet echt een gemakkelijk boek. Daarbij komt dat we steeds weer op het verkeerde been worden gezet door nieuwe onthullingen, waardoor niets in het verhaal is wat het lijkt. Totdat, helemaal aan het einde, een laatste plotwisseling alles duidelijk maakt. ‘Als de duisternis valt’, een thriller die je dwingt tot lezen en je je nog lang zult herinneren.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.