Deep Storm

Child, Lincoln – Deep Storm

Op het booreiland Storm King gebouwd op de meest Noordelijke uitloper van het Brent olieveld, in de straat Denemarken, een kleine honderd kilometer uit de Groenlandse kust,  gebeuren tijdens het controleren en schoonmaken van de boorputten plots vreemde dingen. Maar niets van dit alles haalt de wereldpers, de Amerikaanse autoriteiten staan op geheimhouding. 

Twintig maanden later vliegt Peter Crane, moe en gedesoriënteerd de halve wereld over om zich met spoed te melden bij AmShale, de eigenaar van het platform. Toch is er iets vreemd aan het geheel, de helikopterpiloot die Crane naar het booreiland vliegt draagt een marine-uniform en is gewapend. Na een eindeloos intakegesprek op de Storm King, wordt van Crane verwacht dat hij diverse geheimhoudingspapieren getekend, voordat hij Howard Asher via een beeldverbinding te spreken krijgt. Asher is hoofd van de wetenschappers van de Nationale Oceaan Dienst. Hij kan Crane niet persoonlijk te woord staan omdat hij diep op de oceaanbodem werkt in Deep Storm. Daarheen is Peter Crane opweg, om mee te werken aan opgraving van ‘de grootste ontdekking aller tijden”. Maar is het inderdaad de grootste archeologische vondst ooit, of de angstaanjagendste? Nu de opgravingen in volle gang zijn, doen zich mysterieuze ziekte gevallen voor. Oud marinier en medische specialist Crane wordt naar het diepzee station gebracht om de medische klachten te onderzoeken. Als Crane eenmaal is ingewerkt merkt hij dat er veel meer speelt dan iedereen verwacht. Hoe dieper hij graaft, hoe vreemder -en alarmerender- de waarheid blijkt te zijn.

‘Deep Storm’ is een buitengewoon spannend verhaal. Wat begint als de zogenaamde vondst van Atlantis, verwordt al snel een verhaal van competitie tussen wetenschappers en geheime diensten. Wanneer dan ook ideële groepen wanhopig grijpen naar het middel van sabotage en Howard Asher wordt vermoord, is alle rede in Deep Storm verdwenen. Crane’s waarschuwingen worden in de wind geslagen, een wereld catastrofe dreigt en voor veel leden van de Deep Storm bemanning is het dan te laat. Ze overleven het project niet… ‘Deep Storm’ van Lincoln Child, een boek met alle elementen van avontuur en spanning. Zeer aanbevolen. 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.