Genesis

Slaughter, Karin – Genesis

Het boek begint met een bizar auto-ongeluk met een jonge vrouw, die zwaar mishandeld blijkt te zijn. Ze belandt in het ziekenhuis waar medisch specialist Omslag GenesisSara Linton zich over haar ontfermt en meer dan dat. Samen met de FBI-agenten, het duo Will Trent en Faith Mitchell, raakt ze verwikkeld in een gruwelijk drama dat zijn weerga niet kent. En dat terwijl Sara haar gruwel net achter zich probeert te laten. De onderzoekers stuiten op nog een gemartelde vrouw en het verhaal krijgt steeds meer duistere, hemeltergende, bloedstollende kanten, die zoals een ‘Slaughter’ betaamt allemaal samenkomen in een grote kluwen, die met verve ontrafeld wordt.

Slaughter schreef zo’n 25 literaire thrillers. Ook ‘Genesis’ kenmerkt zich met woorden als bizar, waanzinnig, mateloos spannend, horror, moordlustig, ijzingwekkend én een flinke dot humor.

Genesis gaat over hoe mensen kunnen doorslaan in hun opvattingen die door anderen of door mensonterende omstandigheden erin zijn geramd. Iemand zijn eigenwaarde ontnemen is gevaarlijk en kan leiden tot irreëel gedrag. Psychiatrische inrichtingen zitten er vol mee en tegenwoordig lopen ze ook buiten rond. Daarnaast zijn ook onderwerpen als anorexia, boulimia en de gevaren van chatsites in het verhaal verweven. Slaughter neemt rustig de tijd om alle relevante karakters diepgaand te beschrijven en dat doet ze knap. Ook is ze een meester in het bedenken van de meest gruwelijke plotlijnen en maniakale types waarbij je haren tot ver in het luchtruim rijzen.
Karin SlaughterEen zeer onderhoudende literaire thriller van formaat. Lezen, maar niet meteen na een copieuze maaltijd.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.