Ragdoll

Cole, Daniel – Ragdoll

‘Wolf’, een onevenwichtige rechercheur die regelmatig met zichzelf en zijn omgeving overhoopligt, wordt geconfronteerd met een lijk dat bestaat uit zesOmslag lichaamsdelen van zes verschillende mensen. Als klap op de vuurpijl wijst de ‘lappenpop’ vanuit het tegenoverliggende appartement naar zijn raam. Het hoofd blijkt van seriemoordenaar Khalid te zijn die een paar jaar terug door de licht ontvlambare Wolf in de rechtszaal tot moes werd geslagen.
In deze bizarre zaak werkt Wolf samen met rechercheurs Emily Baxter, die een onduidelijke relatie heeft met Wolf, en Alex Edmunds, jong, slim, puur zonder enige geheime agenda. Dan duikt er een namenlijst op bij Angie, de ex van Wolf, met zes mensen en de data waarop deze zullen worden vermoord. De laatste op de lijst is Wolf…

Cole (1983) schreef een indrukwekkend, ijzingwekkend debuut. Er is geen sprake van dat je het boek weglegt. Van begin tot eind regeert de suspense: wilde taferelen, bloederige beschrijvingen, chaotische toestanden en onwaarschijnlijke situaties die je verbeelding tarten. Het verhaal is meeslepend en een flinke dosis humor zorgt ervoor dat je niet helemaal verdrinkt in de horror. De karakters zijn niet allemaal even goed uitgewerkt maar mij stoorde dat niet. Cole neemt intussen aardig wat onderwerpen op de korrel: de starre structuur in het politiewezen, werknemers die informatie verdraaien, achterhouden of zelfs mensen opofferen ten gunste van hun eigen positie, het grensoverschrijdende journaille. De plot van het boek is zeer origineel en heeft ook een wat wazig open einde. DanielColeNiet verrassend als je weet dat dit het eerste is van drie delen. Het tweede deel is al in concept geschreven en Cole is bezig met deel 3. Dat er een film van in de maak is, zal u na lezing niet verrassen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.