Het Stonehenge ritueel

Christer, Sam – Het Stonehenge ritueel

Nathaniel Chase is een beroemde archeoloog, al is hij meer bekend om zijn schatgraven dan om zijn archeologische diepgang. Zijn plotselinge overlijden is een schok voor zijn zoon Gideon, die hem in jaren niet meer gesproken heeft. Nathaniel vermeed contact met zijn zoon na de dood van zijn vrouw. Radeloos en verward over het verlies van een vader die hij nauwelijks kende, weet Gideon de zelfmoord van zijn vader niet te plaatsen. Het stonehenge ritueelOmdat hij niets heeft kunnen regelen, brengt hij de nacht noodgedwongen door in zijn vaders huis, waar hij wordt verrast door een inbreker. Lichtgewond vraagt hij zich af waarom iedereen zoveel belangstelling heeft voor het monumentale pand. Gideon blijkt net iets meer karakter te hebben dan de plaatselijke politie denkt. Nieuwsgierig geworden onderzoekt hij het huis secuur en vindt een verborgen kamer vol dagboeken van zijn vader, geschreven in een code die alleen hij begrijpt.
De dagboeken onthullen de geheimen van een genootschap gewijd aan de oude goden van Stonehenge. Onzeker over wat hij nu precies gevonden heeft, besluit Gideon te infiltreren in de cultus. Jammer genoeg voor hem zijn er al een aantal procedures in werking gezet, zijn timing blijkt ronduit beroerd…

Zoals in de meeste thrillers zijn geweld en tijdgebrek een spannende combinatie. Het oude, mysterieuze Stonehenge geeft het plot een geloofwaardige achtergrond. Daarbij worden de gewelddadige ontvoering van een beroemde Amerikaanse, de moord op een jonge Engelse lord en het verdwijnen van een aantal anderen in een klein Engels stadje heel geloofwaardig. Vanzelfsprekend zitten er in het verhaal wat momenten dat je denkt “dat lijkt mij sterk”, maar over het algemeen is het plot rond de cultus prima uitgewerkt. Christer houdt er goed het tempo in, laat eigenlijk geen gaten vallen en slaagt er goed in om je mee te nemen in het verhaal met precies genoeg intriges, spanning en mysterie. “Het Stonehenge ritueel” blijft tot het einde spannend.

Sam Christer

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.