Het laatste wapen

Ryan, Chris – Het laatste wapen

Sarah Scott is een promovendus bij de universiteit van Cambridge. Ze doet onderzoek naar een totaal nieuwe wijze van energie-opwekking. Als dit lukt, is dat een geweldige wetenschappelijk doorbraak en het zou het einde zijn van de olie- en gasindustrie. Haar werk heeft de aandacht getrokken van Saddam Hoesseins regiem en ze wordt door Irak “uitgenodigd”  haar onderzoek In Bagdad te perfectioneren. Het risico dat Irak de controle over deze nieuwe technologie krijgt, is voor het Westen een te grote bedreiging. Er wordt ingegrepen. Het laatste wapen

Sarah’s vader Nick is een ex-SAS-militair, die tijdens de eerste Golfoorlog in Irak heeft gevochten. Zijn gevangenneming en de daarop volgende martelingen hebben van Nick een gebroken man gemaakt. Ook haar lief Jed, eveneens een student uit Cambridge, is als SAS-soldaat gerekruteerd. Hij wordt gedropt in de omgeving van Bagdad om informatie over mogelijke massavernietigingswapens van Saddam Hoessein te vergaren. Beide mannen moeten nu Sarah zien te vinden, terwijl de grote geallieerde aanval op Bagdad van start gaat. Massieve raketaanvallen op de stad zorgen voor absolute chaos. Nick en Jed moeten zich een weg vechten door het door oorlog geteisterde Irak om de vrouw te vinden die ze beiden liefhebben.

Ik begrijp dat dit de eerste roman van Chris Ryan is. Het is ook het eerste boek over de SA- commando’s dat ik ooit gelezen heb. “Het laatste wapen” is een snoeihard boek, maar de plot is eenvoudig en Ryan geeft de karakters weinig inhoud. Een leuk vakantieboek, verwacht er niet meer van …

Chris Ryan

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.