De miljonairs

Meltzer, Brad – De miljonairs

Het boek “De miljonairs” is het spannende verhaal over twee broers. De jongste broer is Charlie Caruso, werknemer bij de exclusieve bank Greene & Greene. De andere broer, Oliver Caruso, opteert voor de functie “jongste vennoot”. Charlie en Oliver beginnen spelenderwijs aan de perfecte misdaad. De bank waar zij werken, Greene & Greene, is zo exclusief dat een klant pas welkom is na inleg van twee miljoen dollar of meer. Wanneer Oliver beseft dat hij aan het lijntje wordt gehouden door zijn directeur, leidt dit tot een beslissing die hun leven voor altijd zal veranderen. Brad Meltzer De miljonairs II

Er staat drie miljoen dollar op een vergeten rekening en niemand bij de bank is zich ervan bewust dat het geld er nog steeds is. Als Oliver en Charlie zelf het geld niet van de rekening halen, vervalt het bedrag automatisch aan de staat New York. De “misdaad” is waterdicht, niemand zal het merken en niemand wordt echt benadeeld.  Nadat ze aarzelend zijn gestart en het geld hebben overgemaakt naar een “onvindbare” rekening, wordt hun mededader op brute wijze voor hun ogen vermoord. Bovendien wordt er een veel hoger bedrag naar hun rekening overgemaakt dan ze voorzien hadden. Green & Green, de geheime dienst en een vrouwelijke privédetective jagen hen op…

Dit boek is een onverwacht goed geschreven roman. Je wordt steeds weer verrast door de plotwendingen. Het verhaal start met het gewone leven op een exclusieve bank, maar na de misdadige overboeking versnelt het verhaal direct. Vóór de overboeking is Oliver een voorzichtige, aardige jongen, die een hekel heeft aan het overtreden van de regels en steeds alert en zorgzaam voor zijn broer. Eenmaal op de vlucht verandert dat noodgedwongen: de broers zitten samen in het schuitje en moeten gewoon een manier vinden om dit allemaal te overleven.  De miljonairs is een fraaie mix van spanning en speciale humor. Het is ook leuk, omdat het hele verhaal gebaseerd is op iets wat werkelijk kan gebeuren. De auteur laat zien dat de economische wereld ruw en wreed is en dat sommige mensen, die zich voordoen als goede burgers, in werkelijkheid criminelen zijn. Hoe actueel kan een boek zijn?

Brad Meltzer

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.