De Bank

Davies, Linda – De Bank

Sarah Jensen is het soort vrouw waar mannen naar kijken en vrouwen voorzichtig mee zijn. Ze is knap, intelligent en populair. Door haar baan als valuta-handelaar in de Londense City is ze bovendien vermogend. Doordat ze als kind al vroeg wees werd, is ze ook kwetsbaar. Ze houdt ervan “on the edge” te leven. Bij elkaar zijn dat precies de eigenschappen die Anthony Barrington, de directeur van de Bank of England, zoekt als hij Sarah vraagt om undercover te gaan werken bij ICB, een verdacht winstgevende zakenbank. Maar Barrington heeft niet het hele verhaal aan Sarah verteld. Niet hijzelf maar James Bartrop, coördinator bij MI6, is de bedenker van het hele plan. Bartrop vermoedt dat ICB geld witwast voor de maffia. De Bank
Maar Sarah denkt en handelt niet als een agent. Al snel vergeet ze het ”zakelijke” karakter van haar opdracht en valt terug op een veel meer basaal instinct: wraak!

Met een zo sterke plot zou je denken dat het verhaal nu meer en meer vaart gaat krijgen, maar dat valt tegen. De stijl is fraai, maar daarvoor kies je natuurlijk geen thriller en dat lijkt Davies even uit het oog te zijn verloren. Toch is het een goed boek. Hoewel een tikje achterhaald, geeft het een prachtig beeld van hoe een vrouw overleeft in een wereld die vrijwel door mannen wordt gedomineerd.
En Davies, zelf een voormalig bankier bij een zakenbank, legt ons op een geweldige manier uit wat er allemaal achter de schermen van de valutahandel gebeurt en hoe adrenaline de sfeer bepaalt bij de groot gelddeals. Dat alleen al maakt het lezen van “De Bank” de moeite waard. “De Bank” is een spannend, tikje verouderd en wat afwijkend boek. Maar in dit genre een van de betere.

Linda Davies

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.