Versplinterd

Slaugther, Karin – Versplinterd

Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in Foto omslagzijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek maar al snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.

De laatste zin op de achterkant van de omslag luidt vervolgens:
“Karin Slaughter laat enkele hoofdrolspelers uit het zeer succesvolle Triptiek terugkeren in een uiterst beklemmend verhaal over gijzeling, misbruik en moord”.
Bij mij drongen andere thema’s zich op zoals een eenzame jeugd, eenzaamheid in een relatie, dyslexie, vader-dochterverhouding. Niet dat daarmee gijzeling, misbruik en moord op de achtergrond verdwijnen maar de bloederigheid en de realistisch beschreven afgrijselijke scènes zijn in mindere mate aanwezig dan in andere boeken van Slaughter. Vind ík geen misdaad. De karakters van de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt, hebben diepgang waardoor het verhaal meer neigt naar een psychologische literaire thriller. Dat ‘literair’ kunnen we rustig laten staan want schrijven kan Slaughter als de beste.

Het begin is overweldigend, op zijn Slaughters. Je duikt meteen het verhaal in en bent getuige van een paar moorden. Daarna gaat Will Trent (de diender uit Triptiek) op zoek naar de moordenaar van het meisje Kayla en begint een speurtocht naar haar vriendin Emma. Mooi beschreven zijn de terugblikken van Trent zijn jeugd in het kindertehuis waar hij werd gepest en eenzaamheid ervoer mede door zijn hopeloze strijd met lezen en schrijven. Karin Slaughter zet de problematiek van dyslexie, verweven door het hele verhaal, helder en schrijnend neer. Uiteindelijk worden beide zoektochten beloond. Het leven gaat verder maar wel heel anders…

Karin Slaughter1Mijn advies is: lezen dat boek, niet als alleen een ijzingwekkende thriller maar met een fors psychologisch sausje eroverheen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.