Verdorven woud

Andrews, Virginia – Verdorven woud

Nadat Willow de Beers, een jonge vrouw, haar verloren gewaande moeder en halfbroer heeft teruggevonden, gaat zij bij hen wonen in Palm Beach,omslag Verdorven woud Florida. Ze leeft daar in een wereld van glamour en rijkdom, temidden van buren die roddelen over haar excentrieke familie en die een oogje in het zeil houden. Maar Willow is vastbesloten een nieuwe start te maken. Thatcher Eaton, die zij ontmoette in het vorige boek “Willow”, laat opnieuw zijn bedwelmende charme op haar los, en verleidt Willow tot een huwelijk. Het wordt de meest glamoureuze trouwdag in jaren, zelfs voor Palm Beach-begrippen. Maar terwijl de toekomstplannen worden gemaakt, laaien de familieruzies op en geruchten doen de ronde. Willow ziet in dat ze niet kan ontsnappen aan de meest duistere geheimen.

Naast genoemde tekst op de achterkant staat op de voorkant van de omslag een illustratie die kenmerkend is voor alle boeken van Virginia Andrews: hoofdpersoon op de voorgrond met daarachter de meest belangrijke objecten en bijfiguren, die allemaal moeilijk kijken. Virginia Andrews kan schrijven, in die zin dat je gegrepen wordt door de talrijke intriges waarvan je wilt weten hoe die verlopen.
De ene geheimzinnige, confronterende, emotionele of duistere situatie is net getackeld of Willow belandt weer in een nieuw drama. Zo gaat het het hele boek door. Gelukkige momenten worden beschreven maar daar blijkt altijd weer een donker randje aan te zitten.
Andrews stierf in 1986, sindsdien schrijft een vervangster in haar stijl. De schrijfstijl van Andrews is vlot, karakters zijn redelijk goed uitgewerkt. Sommige overgangen en redeneringen zijn onbegrijpelijk, haar vergelijkingen tenenkrommend. Ik heb het boek gelezen omdat ik er vroeger (!) een aantal heb verslonden van drie van haar series. Ik had niet de puf ook maar één serie bestaande uit 5-6 boeken uit te lezen. Dat was teveel van het goede, of liever gezegd van het kwade. Al haar boeken lijken op de soapseries Payton Place en Goede Tijden, Slechte Tijden. De ingrediënten zijn: het leven van een persoon of familie, huwelijken, scheidingen, incest en getormenteerde figuren in een sfeer van voornamelijk angst, onzekerheid, geweld en soms liefde. Alles heftig aangezet en overdreven. Mensen zwelgen in hun geluk, meestal in hun ongeluk.

Virginia andrewsAndrews heeft een enorm lezerspubliek, voornamelijk lezeressen waaronder ik, die, verzot op literatuur en wars van soaps en overdreven, overtrokken passies, stiekem dit boek (en het boek Willow) in één ruk heb verzwolgen. Probeer het ook eens.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.