Onaantastbaar

Slaugther, Karin – Onaantastbaar

Rechercheur Lena Adams gaat gedwongen terug naar Reese, haar geboorteplaats in Grand County, Georgia. Zij zoekt antwoorden op vragen uit haar verdrongen verleden dat getekend is door agressie, verslaving, leugens en verlies. Vanaf het moment dat zij het plaatsje binnenrijdt, wordt ze geconfronteerd met buitensporig geweld. In Reese wordt een jonge vrouw onherkenbaar verbrand door een nietsontziende moordenaar en Lena is de enige verdachte. Haar baas Jeffrey Tolliver gaat samen met zijn vrouw Sara Linton naar Reese om haar onschuld te bewijzen. Ook zij worden meegesleurd in een kluwen van dood en verderf. Lena heeft geen vertrouwen in de plaatselijke politie en probeert eigenmachtig achter de waarheid te komen. Wie pleegde de moorden en wat zijn de waarheden in haar eigen geschiedenis?

Ik dacht eens rustig te beginnen met het lezen van de proloog maar de gruwelijke gebeurtenis is zo levensecht beschreven dat ik mijzelf moest toespreken: Het is niet echt. Ik zit in een literaire thriller. Een boek van Karin Slaugther staat garant voor ingehouden adem en tenenkrommende spanning. Zo ook dit boek, het zesde deel in de Sara Linton-reeks. De karakters van de hoofdpersonen zijn zeer uitgewerkt waardoor ze bij je om de hoek lijken te wonen. Je weet alles van hen. Vanuit een steeds wisselend perspectief vinden gebeurtenissen plaats, worden gedachten uitgewerkt en motieven en achtergronden beschreven. Het is een boek over geweld, rassenhaat, macht en angst vertaald naar verschroeide en verbrande lichamen, swastika’s, cocaïne, meth, lijken en het allesoverheersende geweldadige verleden waarin Lena werd grootgebracht.
In totaal speelt het verhaal zich af in elf dagen. Voor mij duurde het een weekend. Een zeer leesbare thriller met een schokkend slot. Ik zag hem niet aankomen…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.