Bedrijfsongeval

Finder, Joseph – Bedrijfsongeval

Nick Conover, CEO van Stratton, een grote fabrikant van kantoormeubilair, de belangrijkste werkgever van het Amerikaanse stadje Fenwick én alleenstaande vader van twee kinderen, ziet dat zijn bedrijf het moeilijk krijgt en hij moet noodgedwongen 5000 werknemers ontslaan. Hiermee wordt hij ook meteen de meest gehate man van de stad.

Er wordt bij hem ingebroken en er verschijnen dreigende teksten op de muren van zijn woning, maar zelfs als zijn hond wordt afgeslacht, krijgt Nick van de plaatselijke politie nauwelijks hulp. Wanneer hij in paniek een dreigende, verwarde ex-werknemer neerschiet in zijn tuin, roept hij de hulp in van het hoofd van de bedrijfsbeveiliging, Eddie Rinaldi, om het lichaam te laten verdwijnen. Dat blijkt achteraf een slecht idee. Intussen wordt hem langzaam maar zeker duidelijk, dat er mede-bestuursleden in Stratton tegen hem samenzweren. Er gebeuren binnen het bestuur van het bedrijf vreemde dingen en zijn ooit zo betrouwbare financieel directeur Scott McNally, neemt eigenmachtig beslissingen die nogal opmerkelijk zijn. De enige die Nick nu nog kan vertrouwen is de wat louche Rinaldi.
Nick moet nu zowel zijn gezin als zijn bedrijf beschermen…

Bedrijfsongeval is een onderhoudend boek met enkele verrassende plotwendingen. Hoewel de thriller goed wordt opgebouwd, komen er tegen het einde van het verhaal net een paar te veel toevalligheden voor, die goed uitpakken voor de hoofdpersoon en eigenlijk is dat jammer. Finder geeft ons goed inzicht in de belangrijkste personages en de uitwerking van het plot is werkelijk spannend. ‘Bedrijfsongeval’ is een spannende thriller in een alternatieve setting.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.