Ik ben Pelgrim

Hayes, Terry – Ik ben Pelgrim

Pelgrim is de naam van een man die niet bestaat. Hij is de geadopteerde zoon van Bill Murdoch en een van de beste mensen van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Wanneer de ‘Twin Towers’ op 9/11 instorten, realiseert Peter Campbell -de naam die hij op dat moment gebruikt- dat alles in de ‘inlichtingenwereld’ zal veranderen en neemt ontslag. Hij verdwijnt eenvoudig en gebruikt zijn tijd om zijn memoires te schrijven, een naslagwerk voor iedere spion. Levend in Parijs wordt hij plotseling geconfronteerd met zijn verleden. Ben Bradley, een NY-rechercheur, heeft hem samen met zijn vrouw Marcie als ‘herstelproject’ gevonden. Door de diverse in zijn boek behandelde zaken op de juiste manier te koppelen vinden zij Campbell, waardoor zijn veiligheid nu niet meer gegarandeerd is. Hij moet terug naar ‘de oppervlakte’… 

Dan wordt hij naar aanleiding van zijn hulp aan Bradley bij een moordonderzoek opgeroepen om zijn land opnieuw te dienen. Een ‘lonely wolf’ heeft een briljant strijdplan bedacht om de VS te treffen met een gemuteerd virus. De buitengewoon intelligente ‘Saraceen’ wil door de VS te treffen het Saudische Koningshuis omverwerpen als de ultieme wraak voor de dood van zijn vader. Peter Campbell wordt ‘Pelgrim’ en gaat deze ongelijke strijd, met een wel heel hoge inzet, aan…

‘Ik ben Pelgrim’ is een van de beste boeken die ik in lange tijd gelezen heb. Heel lang denk je als lezer; welke kant gaat het verhaal nu toch op? Door de terugblikken die Hayes ons geeft in de tijd, bouwt lang voordat de echte queeste begint zich een ongebruikelijke spanning op. Langzaam ontvouwt zich het complexe karakter van ‘Pelgrim’ en we krijgen steeds meer begrip voor zijn beweegredenen en de schuld die hij voelt omdat hij afstand heeft gehouden van Bill Murdoch, zijn stiefvader. Zin in een goed, spannend en onderhoudend boek? Probeer ‘Ik ben Pelgrim’, het debuut van Terry Hayes.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.