De Tabaksbruid

Gist, Deeanne – De Tabaksbruid

Constance Morrow, dochter van Graaf Greyham bevindt zich – door onvoorzichtig gedrag – aan boord van een schip dat veroordeelden naar Virginia transporteert. Ze is zonder chaperonne en heeft ook geen geldige papieren bij zich. Wanneer het schip aanmeert in de nieuwe kolonie wordt ze tot haar schrik, door de louche kapitein, verkocht voor een partij tabak. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze vervolgens als winst van een kaartspel overgedaan aan haar nieuwe meester. de-tabaksbruidZe verwacht haar leven terug te krijgen zodra ze de gouverneur heeft gesproken, maar een bericht heen en weer naar de nieuwe wereld duurt erg lang. Ondertussen vindt ze uit dat het leven in een kolonie heel anders is dan in Engeland.

Haar meester en echtgenoot Drew O’Conner weet dat alleen de sterken kunnen overleven. Hij heeft de liefde van zijn leven verloren en is totaal niet geïnteresseerd in een ander huwelijk. Wanneer hij aarzelend zijn ‘winst’ mee naar huis neemt, ontdekt hij al snel dat ze niet kan koken, geen idee heeft van het huishouden en behoorlijk haar mondje roert. Daarbij heeft ze ook nog rood haar en sproeten! Toch leren deze twee totaal verschillende mensen, in hun schijnhuwelijk, elkaar meer waarderen dan ze ooit konden vermoeden.

‘De tabaksbruid’ is aardige, romantische en historische fictie. Echt een pageturner is het niet. Zelf vond ik het onderwerp van de tabaksbruiden een interessant, niet echt algemeen  bekend gegeven. Ook de beschrijving van Gist van de dag-tot-daggebeurtenissen in de kleine kolonie zijn echt interessant. De karakters zijn netjes uitgewerkt, maar het zijn gewoon saaie mensen. Drew haar echtgenoot, die in vier maanden geen enkele aandrang heeft om met haar te slapen? En een wiskundeknobbel uitleven door met houtskool uit de open haard voor diezelfde open haard wiskundige berekeningen te maken? Kom op nou, wie verzint zoiets?
Maar er zijn ook leuke en verwarmende momenten, waardoor je toch blijft lezen. De ‘Tabaksbruid’: aardige, bij vlagen interessante, maar vooral romantische literatuur.

deeanne-gist

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies

Reacties zijn gesloten.