De Echtgenoot

Koontz, Dean – De Echtgenoot

“De Echtgenoot” van Dean Koontz is een spannend verhaal over de devotie van een man voor zijn vrouw. Mitch Rafferty is een eenvoudige tuinman, een eenvoudig mens die niemand probeert te kwetsen. Dan krijgt Mitch midden op de dag tijdens zijn werk een telefoontje waarin hem verteld wordt dat zijn vrouw Holly is ontvoerd. Hij heeft zestig uur om twee miljoen dollar te vinden en haar daarmee vrij te kopen. Met dit telefoongesprek begint voor Mitch en voor ons als lezers een avontuur vol verrassende wendingen. Dean Koontz de Echtgenoot

Om Mitch te bewijzen dat het allemaal uiterst serieus is, schieten de ontvoerders een man neer die juist aan de overkant zijn hondje uitlaat. Mitch’ ergste vermoedens blijken waar te zijn. Thuis gekomen na het politieverhoor, vindt hij bloed van zijn Holly op de keukenvloer. Even later gaat de telefoon. Holly is aan de lijn, ze leeft nog. De ontvoerders geven Mitch instructies die hij precies moet opvolgen. Anders zullen de ontvoerders het laten lijken of Mitch Holly heeft gedood. Mitch heeft weinig anders te kiezen dan de instructies op te volgen.

Op het moment dat Mitch het huis wil verlaten staat plotseling inspecteur Taggart op de stoep. Het blijkt dat de wandelaar met de hond een man is met wie Mitch vroeger zijn appartement deelde. Mitch verzekert Taggart dat hij de man in jaren niet heeft gezien en geen idee had dat hij het slachtoffer was. Taggart voelt goed aan dat Mitch iets verbergt, maar ziet nog geen reden om hem te arresteren…

Een gewone man als Mitch kan onmogelijk over zoveel geld beschikken. Maar de ontvoerders weten precies hoe hij het krijgen kan. Mitch maakt kennis met de onvoorstelbare zelfkant van de internationale onderwereld.

We maken ook kennis met Mitch’ elitaire ouders en zijn door hen aanbeden broer. Dezelfde broer die geen enkel respect heeft voor de levens van zijn familie. Het kwaad wordt door Koontz gespeld met een hoofdletter K. De wereld in “De Echtgenoot” is zwart en wit en de beschreven psychologische oorzaak en het gevolg daarvan is flinterdun. Er is echt niets mis met het beschrijven van puur kwaad in de literatuur, vooral in dit soort psychologische horror, maar een echt “waarom” zou het verhaal enorm verdiepen en juist daar laat Koontz ons in de steek.

“De Echtgenoot” van Dean Koontz is een spannend drama over een man met ongekende liefde en toewijding voor zijn vrouw. Het verhaal neemt je mee in een duizelingwekkend tempo, het is een emotionele achtbaan maar na het lezen kwam bij mij iets van een kater…

Dean Koontz

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.