De Marialegende

Hassinger, Amy – De Marialegende

Het verhaal van de Marialegende begint in 1877, als de dan negen jarige Maria Dernauld, op de feestdag van Maria Magdalena, de vijfentwintigjarige Berenger Sauniere ontmoet.

Acht jaar later, wanneer de familie Dernauld na een brand in hun hoedenatelier helemaal berooid aankomt in Rennes-le-Chateau, een klein dorp aan de voet van de Pyreneeën, worden ze niet erg vriendelijk verwelkomt door de bevolking. Ze zijn vreemd en stedelijk. Dat verandert sterk wanneer Berenger wordt aangesteld als priester van Rennes-le-Chateau. Maria is de ontmoeting met Berenger nooit vergeten, en de twee ontwikkelen een bijzondere vriendschap. Omdat hun vriendschap door het priesterschap van Berenger niet kan en mag uitgroeien tot de grote liefde waarvan Maria droomt, ontwikkeld Maria zich tot zijn hulp, huishoudster en secretaris. Dan ontdekt Berenger een geheime Koninklijke grafkamer onder de kerk, iets waarvan Maria al gelezen heeft in de oude boeken bij haar vriendin madame Laporte, die in het vervallen kasteel van het dorp woont. Berenger weigert in eerste instantie de geheimen die hij heeft ontdekt met Maria te delen. Maar langzaam maar zeker ontwikkeld de complexe verhouding die ze samen hebben zich tot een liefdesrelatie, met alle consequentie van dien voor beide.

‘De Marialegende’ is een onderhoudende verhaal. Amy Hassinger baseert haar verhaal op de historische legende van Maria Magdalena, de vrouw van Jezus. Tussen het levensverhaal van Maria, dat speelt aan het einde van de 18de eeuw, situeert Hassinger hoofdstukken die spelen in de tijd van Jezus, waarin we Maria Magdalena leren kennen. Daardoor leest het boek gemakkelijk en je wordt steeds nieuwsgieriger wanneer je de onderliggende link in de gaten krijgt. “De Marialegende’ geen pageturner, wel een zeer leesbare en knap geschreven roman.

Geef een reactie

Filed under Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.