Sneeuwwitje moet sterven

Neuhaus, Nele – Sneeuwwitje moet sterven

Een veroordeelde dader, Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van zijn straf terug naar zijn dorp Altenhain. Hij is op basis van indirecte bewijslast veroordeeld voor de moord op twee meisjes uit het dorp, maar heeft zich altijd beroepen op geheugenverlies tijdens die bewuste avond.

Dan wordt er op een verlaten Amerikaanse basis een menselijk skelet gevonden in een lege brandstoftank. Kort daarna wordt een vrouw van een voetgangersbrug gegooid op een voorbijgaande auto. Ondertussen lopen in het dorp Altenhain de emoties hoog op als Tobias Sartorius zich bij zijn oude vader nuttig maakt. De leuze ‘kindermoordenaar’ en het collectief doodzwijgen van vader en zoon Sartorius zijn echter voor Tobias geen reden om uit het dorp te verdwijnen. Het politie-onderzoek naar het skelet en de zwaar gewonde vrouw voert Pia Kirchoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein naar het verleden. Wanneer er weer een meisje verdwijnt uit Altenheim wordt de toestand onhoudbaar.

Pia, die de oude stukken van het proces tegen Tobias moet doorlezen, komt steeds meer tot de conclusie dat er met het onderzoek indertijd iets behoorlijk is misgegaan. Er ontbreken stukken, die ze daarvoor wel in het dossier heeft gezien. Dan pleegt de briljante econoom Lars Terlinden, de zoon van de meest rijke en invloedrijke man van het dorp, zelfmoord. Hij laat een bekentenis achter die een heel ander licht werpt op de moord op beide meisjes. Langzaam maar zeker krijgt Pia (haar superieur von Bodenstein zit ondertussen tot zijn oren in de privéproblemen) vat op de zaak…

‘Sneeuwwitje moet sterven’ is een heel goede politieroman, een thriller die je meteen wilt uitlezen. Neuhaus schetst een bijzonder beeld van de manipulatie die kan plaatsvinden in een kleine, afhankelijke gemeenschap. Daarnaast leren wij de hoofdpersonen goed kennen. Ze neemt de tijd om ons kennis te laten maken met de situatie in heden en verleden en langzaam maar zeker blijken de ‘goeden’ helemaal niet zo sneeuwwit als je in eerste instantie zou denken. Nele Neuhaus, een naam om te onthouden!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.