Russisch voor beginners

Biebau, Dominique – Russisch voor beginners

Het kind van Diederik en Lore sterft door een grove fout van Diederik. Jaren later nemen Diederik en Lore Russische les: ze gaan zonder gids met een audiotour grotten bezoeken en  moeten de taal dus voldoende machtig zijn.

Pavel is de leraar. Maarten is de derde student die voor zijn werk de taal machtig moet worden. Diederik en Lore vertrekken naar de grotten. Alleen Lore komt terug. Waarschijnlijk is Diederik verdwaald. Maarten moet voor zijn werk naar Rusland, toevallig dicht in de buurt van de grotten. In een taxi merkt hij dat de woorden voor rechts en links verkeerd aangeleerd zijn. Verdwalen wordt dan niet moeilijk. Maarten weet het script van de audiotour te achterhalen, verandert links in rechts en gaat de tour zelf doen. In de grotten ontdekt hij dat ook de woorden vier en vijf verwisseld zijn. Hij past de route aan en vindt het lijk van Diederik.

Lore blijkt inmiddels een relatie met Pavel te hebben. Lore en Maarten besluiten Pavel te vermoorden. Ze veranderen de instructies voor het medicijn dat Pavel nodig heeft op het moment dat hij astma-aanvallen krijgt. Pavel sterft echter niet. Lore spreekt met Maarten in een restaurant af om de situatie rond hun moordplannen uit te praten. De teksten van de menukaart zijn echter door Lore zo veranderd dat Maarten de eigenaar zwaar beledigt. De eigenaar slaat Maarten het ziekenhuis in. Toevallig werkt Lore in de apotheek van het ziekenhuis. Maarten krijgt van haar spierverslappers…

Het verhaal had moeten stoppen bij de ontdekking dat Pavel en Lore een relatie hadden. Een aardig idee wordt om zeep geholpen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Literatuur, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.