De onthoofde stad

Mantel, Hans – De onthoofde stad

Peter Keller, freelance journalist, wordt gevraagd om zijn vakantie te onderbreken voor een dringende opdracht. Het artikel moet gaan over de ‘Vluchtheuvel’, een opvangcentrum voor zwerfjongeren.

Het lijkt Keller  easy money, een standaardklus. Maar al snel krijgt Keller te maken met nogal wat onduidelijkheden. Waarom krijgt hij de jongens die hij eerder gesproken heeft niet meer aan de lijn, sterker nog, waar zijn ze gebleven?

Hij stuit op praktijken waarvan hij nauwelijks geloven kan dat die gebeuren in zijn eigen stad. De in de Vluchtheuvel opgenomen kinderen blijken soms helemaal niet bij de adoptiegezinnen te zijn waar ze zouden zijn opgenomen! Op zoek naar wat er wel aan de hand is, blijkt hij te moeten vrezen voor zijn leven en voor dat van anderen: hij raakt verstrikt in een web van corruptie en verraad.

De onthoofde stad is een bijzondere roman. Het boek is/was gratis te downloaden, wat de prijs-prestatieverhouding uiteraard heel gunstig maakt. Laten we beginnen bij het verhaal: het is spannend, behoorlijk origineel en verrast door ongebruikelijke plotwendingen. De schrijfstijl van Mantel is overwegend vlot en neemt je mee.

Als tegenprestatie moet je dan de onverklaarbare verhaalwendingen voor lief nemen en je niet ergeren aan de spelfouten (want die zijn er toch net te veel). Stap je daar overheen, dan lees je een spannend verhaal over niet-ingeloste beloften, bedrog en meedogenloos financieel gewin.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.