De vloed

Johansen, Iris – De vloed

Wanneer Melis Nemid in de prachtige Caribische baai van Lontana Island springt heeft ze geen idee dat dit de laatste keer is dat ze dit zonder zorgen kan doen. Ze speelt met Susie en Pete de beide dolfijnen waarmee ze als oceanologe samen leeft.

Haar pleegvader Phil Lontana stuurt haar een boodschap waarin hij aangeeft dat zij het eiland en het onderzoek verder alleen moet doen en dat hij voorlopig even uit beeld verdwijnt.

Dat heeft alles te maken met zijn obsessie voor de verdwenen samenleving van ‘Marinth’. Hij heeft zich tot gevaarlijke partners moeten wenden voor financiering en onderzoek. Vooral Hugh Archer, een bekende wapenhandelaar, heeft vooruitlopend op mogelijk nieuwe kennis van seismografische wapens, zich vastgelegd aan een grote gevaarlijke partij en duldt geen verdere vertraging. Maar Lontana heeft daarbij Melis haar dolfijnen nodig en zij weigert hieraan mee te werken.

Dan verschijnt ook nog de rijke avonturier Jeb Kelby op het toneel. Hij denkt dat Melis misschien ook iets van ‘Marinth’ weet. Dat doet ze wel, maar ze is niet van plan met wie dan ook aan dit project te gaan samenwerken. Totdat Phils jacht door een explosie wordt verwoest en haar stiefvader vermist wordt. Melis sluit een deal met Kerby; zij geeft hem de informatie die hij wenst en hij helpt haar de moordenaars van haar stiefvader te vinden. Maar soms lopen dingen anders dan gedacht…

‘De vloed’ is een vlot geschreven roman. Spannend, maar voorspelbaar zoals dat heet. Toch pakt Johansen je vrijwel meteen: er is actie, liefde, geweld en uiteindelijk een pittige uitkomst van het verhaal.

Denk dus even niet aan psychologische thrillers, maar aan een pakkend verhaal. En soms is dat echt gewoon lekker…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies

Reacties zijn gesloten.