De wolfshond van Rowan

Het magische wandtapijt, deel 1

Neff, Henry H. – De wolfshond van Rowan

Max McDaniels, twaalf jaar oud, woont in Chicago en is werkelijk een hele normale jongen. Zijn moeder is spoorloos verdwenen, maar Max’s vader kan haar niet vergeten. Tijdens een bezoek van het museum ‘Art Instituut’ verandert in één klap Max’s leven. Kijkend naar een wandtapijt begint dat op te gloeien en ziet Max hele vreemde dingen, waarvan hij eigenlijk weinig begrijpt. Kort daarna krijgt Max een uitnodiging om aan de mysterieuze ‘Rowan Academy’ te komen studeren. Dat is ver van huis en Max vind het eigenlijk niets om zijn vader “in de steek te laten”, maar het is geen aanbod om lichtvaardig af te slaan, dat begrijpen zowel Max als zijn lang aarzelende vader.

Alleen al naar de school gaan blijkt gevaarlijk, hoewel goed geëscorteerd door de bekwame Nigel Bristow, proberen vreemde agenten hen te onderscheppen en zetten alle middelen in om Max te ontvoeren. Door zijn sterke bovennatuurlijke gaven blijkt Max al snel helemaal op zijn plaats op Rowan. Op school ontdekken Max en zijn nieuwe vrienden dat andere, in potentie ook begaafde leerlingen, gewoon zijn verdwenen, evenals een aantal beroemde kunstwerken. De Rowan leerlingen moeten -en dat is  tegen alle regels – helpen uitzoeken waarom de andere studenten zijn verdwenen, met alle gevaren van dien… 

‘De wolfshond van Rowan’ lijkt qua vorm beslist op de bekende boeken van Harry Potter. Het gaat ook over een jonge tiener die naar een kostschool gaat om magie te leren. Ook wordt het al vrij snel duidelijk dat er een groot gevaar uit het verleden opnieuw de kop op dreigt te steken. De directrice en haar staf houden het eerst geheim voor de leerlingen, maar al snel gaat het gerucht dat de duistere zaken die zich voordoen met ‘Astaroth’ te maken hebben. ‘De Wolfhond van Rowan’ is het eerste deel van de ‘Het magisch wandtapijt’ serie, maar het verhaal is minder spannend dan de ‘Harry Potter’ boeken. Wellicht heeft Henry H. Neff ook wel die intentie gehad, een tikje minder spanning wil niet zeggen dat het verhaal van Max ook kwalitatief slechter is. Max en zijn vriend David zijn sympathieke, slimme, behoorlijk realistische kinderen. Ze maken beslist veel mee, worden verliefd, pesten elkaar en zijn soms echt verlegen. ‘De wolfhond van Rowan’ van Henry H. Neff, lijkt meer van hetzelfde, maar is toch echt anders…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Kinderboeken, Recensies, SF & Fantasy

Reacties zijn gesloten.