61 uur

Child, Lee – 61 uur

Jack Reacher, oud oorlogsveteraan, absoluut ongebonden en toch steeds weer betrokken bij narigheid. In ‘61 uur’ strandt Jack bij een touringcar ongeluk -hij heeft een lift gekregen bij een ‘bejaarden uitje’- midden in de winter in de kleine stad Bolton, South Dakota. Het is er ontzettend koud, eigenlijk kouder dan koud. Sneeuw, ijs en een schrale wind! 

Maar Bolton heeft ook een heel ander probleem. Een motorbende runt in een verlaten militair complex binnen de stadsgrenzen een drugslab, in de stad zelf gedragen ze zich voorbeeldig en geven daarmee de lokale politie geen enkele reden om in te grijpen. Net voordat Reacher in de stad aankomt, wordt één van de motorrijders betrapt op de  verkoop van ‘meth’. Een oudere vrouw is daarvan getuige en de man wordt gearresteerd. De vrouw is vastbesloten om haar plicht te doen en tegen het clublid te getuigen, ook al kan dit gevaarlijk voor haar zijn. Een Mexicaanse drugsbaron, klein van stuk, maar met een enorm ego, is vastbesloten het complex in bezit te nemen. Er is dus werkelijk iets bijzonders aan de hand, maar niemand weet precies wat.

De lokale politie is ervan op de hoogte dat het drugskartel een moordenaar heeft gestuurd om de getuige te elimineren, zodat hun operatie niet in gevaar komt. Maar de politie van Bolton is tegen zo’n tegenstander niet opgewassen en de situatie wordt steeds grimmiger..

‘61 uur’ is geen snel Jack Reacher verhaal. Langzaam bouwt Child aan zijn plot. Het is een spannend verhaal met misschien iets minder snelle actie, maar wel met veel goede bouwstenen; Wat is er toch met dat militaire complex aan de hand? Waarvoor was het ooit gebouwd en waarom heeft het zoveel waarde voor de drugbaron? Jack blijkt 61 uur te hebben om dit alles op te lossen. Child werkt daarbij zijn karakters goed uit en het verhaal heeft een aantal verrassend plot wendingen, waarmee we langzaam maar zeker toekomen aan de zorgvuldig door Child opgebouwde climax. Die is voor de één een frustratie, voor de ander een cliffhanger.

Overleeft Jack Reacher, of is dit echt het laatste boek van de Jack Reacher serie? 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, eBooks, Fiction, Recensies, Thrillers

Reacties zijn gesloten.